• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Direktor Denvera priznao - Nikoli spremaju najveći ugovor u istoriji!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nikola ih nosi na leđima, a oni mu spremaju spektakularnu platu!

 Nikola Jokić dobija najveći ugovor u istoriji Izvor: FoNet/AP/Jed Jacobsohn/FR170650

Predsjednik Denver Nagetsa Tim Koneli razgovarao je sa novinarima poslije eliminacije Nagetsa iz plej-ofa i otkrio detalj svog razgovora sa Nikolom Jokićem. Prema pisanju tamošnjeg novinara Majka Singera, MVP lige rekao je "da će igrati sve dok mu je zabavno".

Uz to, Koneli je rekao da je Jokić "na putu ka Srbiji", što znači da je pitanje dana kada će sa članovima porodice doći kući u Sombor i odmah otići do svojih konja, kraj kojih provodi svaki slobodan trenutak u rodnom gradu i zemlji.

Poslije poraza od Golden Stejta i kraja sezone, Jokić je poslao i prostu poruku rukovodstvu franšize, da će "naravno, prihvatiti ponudu" u slučaju da Nagetsi pred njega stave "supermaks" ugovor.

"To je prilično veliki prioritet", rekao je Koneli kroz osmijeh, najavivši i tako da će Nikola, naravno, dobiti ponudu da potpiše "supermaks", što će biti najveći ugovor u NBA istoriji. Prema njemu, Somborac bi u sezoni 2023/24 mogao da zaradi 42,6 miliona dolara, a zatim godišnje po 44,9 miliona, 48,2 miliona, 51,5 miliona i 54,8 miliona. Ukupno - 241 milion dolara!

Izvor: FoNet/AP/Jed Jacobsohn/FR170650

Jokić je i ove sezone igrao na nestvarnom nivou i prosječno je ubacivao 27,1 poen, hvatao 13,8 skokova i imao po 7,9 asistencija po meču. Na njegovu žalost, Denver osim njegovog učinka nije imao mnogo toga, kao što ni Golden Stejt nije imao previše problema u seriji u kojoj mu je pretila opasnost samo od jednog igrača.

U odsustvu teško povrijeđenih i još neoporavljenih Džamala Mareja i Kevina Portera Džuniora, Jokić je vukao ekipu na svojim leđima, igrao je i povređen, ali je i u posljednjoj utakmici serije ostao bez pomoći saigrača koji nisu ni blizu na nivou na koji ih Nikola dovodi iz godine u godinu. I veliko je pitanje da li bi i sa Marejem i Porterom poslije takvih povreda to izgledalo drastično drugačije.

Zbog svega toga, ostaje da se vide i naredni Denverovi potezi nakon što Jokić potpiše spektakularni ugovor. Polako postaje jasno da će Nikola do kraja karijere igrati za Nagetse, ali je i dalje neizvjesno da li će dobiti saigrače sa kojima može da "napadne" NBA titulu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC