• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Problematični košarkaš ima novu suludu ideju - "Ilone, kupi NBA": Tri mjeseca bez tima, pa pozvao Maska da mu pomogne!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Poznat je po svom dugom jeziku i čestim raspravama preko društvenih mrežama, a ne tako davno pokušavao je da se posvađa sa predsjednikom Kine!

 Enes-Kanter-poziva-Ilona-Maska-da-kupi-NBA-ligu Izvor: Profimedia

Posljednjih nekoliko godina košarkaš Enes Kanter mnogo češće je u medijima zbog svojih političkih stavova nego zbog košarke, ali on smatra da još nije kasno da se to promijeni. Iako od februara nema tim u NBA ligi, nekadašnji reprezentativac Turske vjeruje da će opet doći vrijeme kada će zakoračiti na parkete najbolje lige na svijetu.

Nada se Kanter da će prije toga cijelu ligu kupiti biznismen Ilon Mask, čovjek koji bi mogao da donese pravdu u ovo košarkaško takmičenje!

U jednom intervjuu Kanter ili "Fridom" kako se od skoro zove istakao je da i dalje mašta o tome da Mask preuzme ligu.

"Moj san je da Ilon Mask kupi NBA ligu. Znate, on bi možda donio neku pravdu u ovo takmičenje. Možda bih ja konačno dobio šansu da igram košarku", rekao je Kanter za američke medije.

Enes od februara nema angažman u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu. Boston ga je trejdovao u Hjuston, a tim iz Teksasa odmah otpustio jer im nije bio potreban u finišu tekuće sezone.

Ni drugi klubovi nisu pretjerano zainteresovani za čovjeka koji je 2011. godine bio treći pik na draftu, a od tada igrao za Jutu, Oklahomu, Nikse, Portland i Boston. Vjerovatno je razlog za to i njegovo ponašanje jer se često ponaša čudno na društvenim mrežama i otvara nevjerovatne frontove, poput rata sa predsjednikom Kine.

Podsjećamo, Enes Kanter je krajem 2021. godine dodao na svoje ime i riječ "Freedom" što znači sloboda, a to je bio njegov vid političke borbe. On je prethodnih godina, uglavnom preko društvenih mreža, "ratovao" protiv Turske i Kine, odnosno političkih režima u tim državama.

Kanter je rođen u Švajcarskoj, ali je turskog porijekla, dok od 2021. godine ima i američko državljanstvo. Odrastao je u Turskoj, ali već od 17. godine živi u SAD gdje je igrao košarku i u srednjoj školi.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC