• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vujošević: Blizu smo prvog mesta

Trener Partizana Duško Vujošević rekao je nakon trijumfa nad FMP Železnikom da je njegov tim sada veoma blizu prve startne pozicije za plej-of.

 Vujošević: Blizu smo prvog mesta Izvor: MONDO

"Imamo pobedu više od FMP-a i uz to bolji koš-količnik u međusobnim susretima. Dakle, prvo mesto još nismo obezbedili, ali smo veoma blizu toga", rekao je Vujošević.

On je naveo da je ekipi puno značila pomoć publike, koja je sredinom treće četvrtine stigla u Pionir sa stadiona na Karaburmi.

"Dobro, navijači su procenili da je fudbalerima pomoć potrebnija jer oni nemaju popravni ispit. Ali ni nama nije lako da održavamo formu tokom čitave sezone. Kako su završene Evroliga, domaći Kup i plej-of Jadranske lige, nakupilo se kod nas uspeha, ali i umora. Neki naši neiskusniji igrači pomislili su da će u Srbiji zbog toga da nam se dive i sklanjaju sa strane, ali utakmice sa FMP-om u Železniku i derbi sa Crvenom zvezdom jasno su pokazali da neće biti tako".

Vujošević je istakao da je FMP mnogo podigao nivo igre u odnosu na period oko Nove godine, što je uz čvrstu odbranu "pantera" zadalo Partizanu mnogo problema.

"Ja ne mogu da prepoznam FMP iz vremena kada je imao onu seriju od sedam-osam poraza. Mnoge utakmice tada su gubili sa poenom ili dva razlike i znao sam da će im se to pre ili kasnije vratiti. Nezgodni su po profilu igrača, taktički su znatno napredovali, a u odbrani je to ekipa koja je stalno u kontaktu. Sva petorica igraju odbranu sa puno kontakta, sudije sviraju faul samo jednom od njih, a četiri faula propuste da dosude. Mislim da treba suditi onoliko faulova koliko je načinjeno. Poštujem sve što rade oni, kao klub, ali moram da štitim i svoj tim", naveo je trener crno-belih.

Strateg FMP-a Slobodan Klipa pre tačno 11 dana se radovao velikoj pobedi nad aktuelnim šampionom, ali potvrdilo se da "panteri" nemaju tako oštre kandže kada iz svoje dvorane dođu u Pionir. Poslednju pobedu na parketu crno-belih ostvarili su još u sezoni 2004/05...

"Ovde je oduvek bilo teško igrati. Kada je Partizanu potrebna pobeda, kao što je bilo sada, on igra maksimalno. Mi nismo ispunili osnovni zadatak, da im ispariramo u skoku, zbog čega su oni imali dvadesetak napada više i uspeli su da nas dobiju uprkos slabom procentu šuta. Žao mi je što nismo uspeli da pružimo jači otpor u drugom poluvremenu. Pravimo greške, gluposti, koje Partizan ne pravi. Najmlađa smo ekipa u ligi i ponekad plaćamo ceh za to", rekao je Klipa.

Partizanu je meč sa FMP-om bio prvi od dva zaostala susreta sa početka Superlige. Drugog će odigrati u subotu od 19.30 časova protiv vršačkih Lajonsa, a tom prilikom crno-beli će ugostiti grupu od 1.500 maturanata sa Kosova i Metohije.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC