• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vode Boston i Lejkersi, domaći teren zakon

Boston Seltiks i Los Anđeles Lejkersi nastavili su nezapamćenu seriju uspeha domaćih ekipa u drugoj rundi NBA plej-ofa.

 Vode Boston i Lejkersi, domaći teren zakon Izvor: MONDO

Boston je u polufinalu Istočne konferencije savladao Klivlend Kavalirse rezultatom 96:89, a ista razlika ostvarena je i na meču Lejkersa i Jute Džez - 111:104.

Favorizovani timovi poveli su tako sa 3:2 u serijama, a za plasman u dalje takmičenje nedostaje im još po jedna pobeda. Šesti mečevi na rasporedu su u noći između petka i subote.

Ipak, ako se zna da su domaćini u četiri polufinalne serije zasad dobili 19 od 20 odigranih utakmica, jasno je da su velike šanse da ukupni pobednici budu rešeni tek u majstoricama. Jedini trijumf na strani ostvarili su Detroit Pistonsi protiv Orlanda i taj "brejk" bio im je dovoljan da eliminišu tim sa Floride rezultatom 4:1.

Klivlend je do pred kraj druge četvrtine bio na dobrom putu da dođe do neophodne pobede u gostima. Kavsi su imali 14 poena viška (43:29), međutim, plejmejker Bostona Radžon Rondo vezao je dve trojke i poveo seriju od 14:3 kojom su "kelti" do poluvremena uhvatili priključak.

Rondo je na ovoj utakmici postavio lične plej-of rekorde sa 20 poena i 13 asistencija. Kevin Garnet zabeležio je 26 poena i 16 skokova, dok je Pol Pirs bio najefikasniji kod pobednika sa 29 koševa.

Pirs je uz to zaustavio Lebrona Džejmsa, koji je dao 23 poena za prvih 20 minuta, a završio meč sa 35. Najbolji igrač Klivlenda je u prve četiri utakmice imao šut iz igre samo 26 odsto, a posle obećavajućeg početka i u petoj se vratio u stari "fazon".

Boston, koji je u prvom kolu eliminisao Atlantu (4:3), mogao bi da postane prvi tim u istoriji NBA koji je stigao do finala konferencije ne dobivši nijednu utakmicu u gostima!

"Jednu ćemo dobiti. Ne znam kada, ali bilo bi sjajno da to bude šesta utakmica ove serije", rekao je trener Glen Dok Rivers.

"Imali su najbolji skor u ligi, zato im pobede u gostima nisu ni potrebne", odgovorio je centar Klivlenda Zidrunas Ilgauskas. "Nadam se da ćemo se pobrinuti da odbranimo svoj teren i da ćemo dobiti još jednu priliku da pobedimo u Bostonu".

Lejkersi su protiv Jute u Stejpls centru vodili od početka do kraja.

"Džezeri" su uspeli samo da izjednače na 69:69, a u poslednjim minutima su se primakli na poen zaostatka, poslednji put na 103:102. Domaćin je serijom od 8:2 u poslednjem minutu sačuvao prednost.

U oba tima su sva petorica "startera" imala dvocifren broj poena i skroman učinak igrača sa klupe.

Kobi Brajant zaustavio se na 26 poena, šest skokova i sedam asistencija, a Lejkersi su u poslednjoj četvrtini odneli prevagu iako njihov lider nijednom nije šutnuo na koš (osim sa linije slobodnih bacanja).


Majstorski su odigrali Lamar Odom (22p, 11sk) i Pau Gasol (21p, 6sk, 8as), a posle dužeg vremena je značajan doprinos dao i Vladimir Radmanović sa 15 poena, dva skoka i tri asistencije uz šut 3-5 za trojku i 3-6 za dva.

Plejmejker Deron Vilijams još jednom je bio najbolji kod Jute sa 27 koševa i deset asistencija.

U noći između četvrtka i petka igra se šesta utakmica San Antonio - Nju Orleans. Gosti vode 3:2 i mogu da "overe" plasman u prvo finale konferencije u istoriji franšize.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC