• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vasa je uzeo trofej, ali svi znamo da je to nebitno! Zatrpavao je koševe u Evroligi pa poručio Miciću: Bitne samo titule

Autor Haris Krhalić

Srbija može da bude ponosna – jedan osvajač "Alfonso Ford" trofeja predao je trofej drugom, a obojica su naši asovi!

 Igor Rakočević o Vasi Miciću za Mondo Izvor: MN PRESS

Fajnal for Evrolige okupio je sve najvažnije ljude evropske košarke u Beogradu, a srpska košarka je mogla da bude ponosna jer je među najboljim košarkašima ove godine u Evropi imala svoje predstavnike.

Vasilije Micić, prošlogodišnji MVP, sada je dobio trofej "Alfonso Ford" , nagradu za najboljeg strijelca elitnog evropskog takmičenja.

Kada je dodela već zakazana u Beogradu, jedini logičan izbor za onoga ko će mu dodijeliti nagradu bio je Igor Rakočević. Legenda Crvene zvezde i Baskonije, nekadašnji igrač Reala, Efesa i Montepaskija tri puta je u svojoj karijeri bio najbolji strijelac Evrolige – 2007, 2009 i 2011. godine.

Sada je on istakao da je jako zadovoljan što je imao tu čast da preda nagradu baš jednom srpskom košarkašu.

"To je bila jedna simbolična satisfakcija da ja kao bivši osvajač "Alfonso Ford" trofeja da dodijelim, ali posebno mi je drago što sam našem igraču dodijelio taj trofej, iako i on i ja dobro znamo koji smo bili u toj koži da iskreno taj trofej nije toliko bitan", rekao je za MONDO Rakočević.

On je istakao da tek sada kreće ono najbitnije, a to je borba za trofej i da je toga plejmejker Efesa svjestan.

"Mnogo je bitnije biti na F4 i imati prilike da osvojiš ili strani šampionat ili Evroligu ili nešto sa reprezentacijom. To je lična satisfakcija koja je lijepa ali je na nekom desetom mjestu bitnosti što se tiče tih trofeja", dodao je Rakočević.

Na kraju je naglasio da nije imao prilike da popriča sa Micićem kada mu je uručivao trofej, ali da to nije ni potrebno jer takvi vrhunski igrači znaju šta je prioritet u karijeri.

"Nisam imao priliku o tome da popričam sa njim, mi smo različite generacije i nismo se puno sretali. Ali svakako on sve zna i nema šta njemu da se pomaže i priča. Siguran sam da već sve zna jer kada dođeš u te momente ti to osjećaš kada si vrhunski igrač kakav je on", zaključio je Rakočević za MONDO.

Pogledajte i kako je dodela nagrada izgledala:

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC