• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dončić nije uspio, Kari igra za prsten bez Durenta: Oduvali su Dalas, za titulu se bori i Srbin! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Golden Stejt je u NBA finalu gdje ih čeka bolji iz serije Bostona i Majamija.

 Voriorsi pobijedili Dalas u finalu zapadne konferencije Izvor: Profimedia

Golden Stejt je zvanično najbolji tim Zapada. Voriorsi su u finalnoj seriji konferencije savladali Dalas 4:1 u seriji, a trijumf su potvrdili pred svojim navijačima u uzbudljivoj utakmici - 120:110.

Tako će se za šampionski prsten boriti sa boljim iz duela Bostona i Majamija (trenutno 3:2), a Luka Dončić će morati da sačeka da njegova ekipa postane nešto jača kako bi imao takve ambicije. Znatno iskusniji Voriorsi iskoristili su dužu klupu i nervozu Slovenca, pa su došli do četvrtog trijumfa u seriji za veliko slavlje u San Francisku.

Luka Dončić je forsirao šut i nije ga išlo - postigao je 28 poena, imao devet skokova i šest asistencija, ali je i sam priznao da je odigrao slabo.

Pogodio je tek 10 od 28 šuteva, od toga za tri tek 3/15, dok je na drugoj strani Klej Tompson "sipao" trojke kad je bilo važno. Ubacio je osam i bio prvi akter utakmice sa 32 poena. Pratio ga je Vigins sa 18, Grin je ubacio netipično mnogo, čak 17, a Pul je imao 16. Tako su nadomjestili slabiju partiju Karija koji je postigao 15 poena uz šut 5/17.

Tako će se za titulu boriti i Nemanja Bjelica koji je za 20 minuta na parketu postigao pet poena, imao je i šest skokova i tri asistencija, pa tako njegova "rola" sa klupe i te kako ima značaj za Voriorse.

Vidjećemo da li Golden Stejt može do četvrtog šampionskog prstena u posljednjih sedam godina, a drugog bez nevjerovatnog Kevina Durenta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC