• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stef Kari "spržio" Boston: Odigrao svoj najbolji meč ikada u NBA finalu! (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Stef Kari je najzaslužniji za to što je Golden Stejt izjednačio protiv Bostona.

 Stef Kari 43 poena u pobjedi Golden Stejta nad Bostonom Izvor: Profimedia

Golden Stejt je savladao Boston 107:97 na gostujućem terenu i tako izjednačio rezultat u seriji na 2:2, pa je tako finale NBA lige za ovu sezonu potpuno opravdalo očekivanja!

Svaki tim je do sada napravio po "brejk" i tek nas čeka drama kada se sada serija preseli u San Francisko, gdje će domaći navijači napraviti vjerovatno haos poslije serija uvreda koje je dobio Drejmond Grin... To je, čini se, već dalo efekta na Stefa Karija koji je odigrao maestralan meč prethodne noći.

Kari je ubacio 43 poena (14/26 iz igre), a imao je još i deset skokova i četiri asistencije na svom kontu. Ukupno je ubacio sedam trojki, od kojih je jedna "uništila" sve nade Bostona da je moguće da se rezultatski vrate u meč.

Zbog toga su mnogi mediji u SAD opisali njegovu partiju kao najbolju koju je Kari odigrao u NBA finalu, a dobro znamo kakvi su sve mečevi iza njega. Sve to Kari uspio je da uradi u jeku priča da je povrijeđen, na kraju je stisnuo zube i pokazao da pravi lideri ne bježe od odgovornosti ni u takvim situacijama.


Njega je pratio Klej Tompson sa 18 poena, Vigins je ubacio 17 i imao čak 16 skokova, dok je dvocifren bio još Pul sa 14.

Boston je imao Tejtuma sa 23 poena, Brauna sa 21 i Smarta sa 18, ali ovoga puta centarska linija nije došla do izražaja kao što je to bilo na nekim prethodnim utakmicama.

Dodajmo i to da je srpski košarkaš Nemanja Bjelica na parketu proveo devet minuta, ali bez učinka (šut 0/1). Vidjećemo da li će dobiti priliku više da pokaže pred domaćim navijačima u susretu koji je zakazan u noći ponedjeljak na utorak od tri sata iza ponoći.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC