• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zar je dotle došlo? Čak i Španci naturalizuju igrače! Bivši igrač Zvezde uzeo španski pasoš!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Lorenzo Braun će biti novi plejmejker Španije za predstojeći Eurobasket.

 Lorenzo Braun dobio špansko državljanstvo Izvor: MN PRESS

Brojne košarkaške reprezentacije u Evropi ne mogu da održe nivo koji od njih očekuju navijači, pa se sve češće odlučuju da naturalizuju strance kako bi "pokrpili" pozicije u timu koje su deficitarne.

Tako recimo Majk Tobi igra za Sloveniju, Džona Redebo za Crnu Goru, Šejn Larin za Tursku, Džon Roberson za BiH, a dok u Hrvatskoj, nakon novog debakla, traje rasprava o tome da li je vrijeme za Amerikanca - od ovakvog poteza se ne ustručavaju čak ni Španci, koji su košarkaška velesila.

Možda će vas zanimati

Tako će za Španiju na predstojećem Eurobasketu igrati američki plejmejker Lorenzo Braun (31, 196cm), iako nikada u karijeri nije igrao za neki španski klub.

Iza Brauna je ispodprosječna NBA karijera (epizodista u Filadelfiji, Minesoti, Finiksu i Torontu), dok je u Evropi zaigrao prvo u dresu Crvene zvezde u sezoni 2019/20, prekinutoj usljed pandemije korona virusa. Nakon toga je igrao za Fenerbahče, Uniks, a od jeseni će za Makabi koji mu je spremio bogat ugovor.

U novom klubu će zaigrati kao Španac, pošto je na njegovom "naturalizovanju" insistirao selektor Serđo Skariolo koji ga poznaje iz Toronta, a ima probleme sa plejmejkerima pred Eurobasket.

Riki Rubio je povrijeđen, Serhio Rodrigez se povukao, ali da li je to cijena koju je jedna od najboljih reprezentacija svijeta morala da plati? Izgleda da jeste. Ipak, ovo nije prvi put da su Španci naturalizovali košarkaše, ali će se sada morati odreći Serža Ibake koji je ionako u padu forme.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC