• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan: Srbija može do vrha u Litvaniji

Milan Mačvan vjeruje da Srbija ovog ljeta na Evropskom prvenstvu u Litvaniji može da napravi dobar rezultat sa Dušanom Ivkovićem na čelu.

 Mačvan: Srbija može do vrha u Litvaniji Izvor: MONDO

Mačvan tvrdi da "orlovi" imaju mlad, ali dobar tim, koji je "porastao" i stekao neophodno iskustvo na prethodna dva takmičenja - Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Svjetskom prvenstvu u Turskoj.

Košarkaš Makabija ističe da je jedna od ključnih stvari dobrog tima i ostanak velikog trenera Dušana Ivkovića na čelu reprezentacije.

"Siguran sam da će nam biti teže nego na Eurobasketu prije dve godine. Od nas se očekuju dobri rezultati, jer ćemo u odnosu na takmičenje u Poljskoj imati još nekoliko novih igrača, koji su prošlog ljeta ušli u tim. Ipak, veoma je važno što će sa nama biti naš selektor. On je veoma iskusan i nastaviće i dalje nas uči. Njegovo iskustvo sa mnogobrojnih velikih takmičenja biće veoma važno za naš mladi tim", izjavio je 21-godišnji Mačvan za zvanični sajt Eurobasketa u Litvaniji.

On ističe da će Srbija u Litvaniji imati motiv da napravi jedan korak dalje u odnosu na srebrnu medalju osvojenu 2009. godine, ali da je svjestan da posao neće biti nimalo lak.

Mnoge reprezentacije igraće u najjačem sastavu, a grupa B u kojoj je Srbija je sastavljena od dobrih timova. Mačvan smatra da se prvo treba fokusirati na takmičenje u grupi, u kojoj će još biti Letonija, Italija, Francuska, Izrael i Njemačka.

"Imaćemo težak zadatak da izborimo plasman u drugu fazu, jer ćemo igrati protiv veoma dobrih selekcija u grupi. Dirk Novicki će igrati za Njemačku i on je zaista fenomenalan igrač. Poznajem dobar dio izraelske reprezentacije i mislim da će biti veoma jaki. Francuska i Italija imaju NBA igrače u svojim sastavima... Zaista neće biti lako", dodao je Mačvan.

Bivši as Hemofarma kaže da je dodatni motiv Srbije to što preko Eurobasketa mogu obezbijediti nastup na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. On ističe da to znači plasman u samu završnicu, ali i ostvarenje njegovog dječačkog sna.

"Oduvijek sanjam o nastupu na Olimpijadi. To je nešto što oduvijek želim u životu, ali prvo se treba koncentrisati na takmičenje u grupi", dodao je Mačvan, koji je na Univerzijadi 2009. osvojio zlatnu medalju.

Srbija je i na posljednjem takmičenju, SP u Turskoj prošle godine, napravila dobar rezultat. Bila je na korak od medalje. Sada je spremna za ulazak u borbu za vrh.

"Mislim da smo jedan od timova koji može da trijumfuje, to sigurno, ali moramo i da napredujemo. Prošle godine u Turskoj bili smo četvrti, nismo uzeli medalju, što je bilo razočaravajuće. Sada ćemo vidjeti koliko smo spremni za bolji plasman", naglasio je Mačvan, koji je kao član mladih selekcija Srbije osvojio dva zlata na Evropskim prvenstvima i najsjajnije odličje na SP 2007. godine.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC