• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u NLB, pardon, u srpski plej-of?

Realne šanse da zauzmu treće i četvrto mjesto na kraju Superlige Srbije imaju čak četiri ekipe - Radnički, Crvena zvezda, FMP Železnik i Metalac.

 Ko će u NLB, pardon, u srpski plej-of? Izvor: MONDO

Poslije 11 od predviđenih 14 kola, izvesno je da ćemo u narednih deset dana biti svjedoci jedne od najzanimljivijih završnica košarkaške Superlige.

Partizan mt:s (skor 10-1) i Hemofarm (9-2) sigurni su na prve dvije pozicije, ali je teško prognozirati koja dva tima će im se pridružiti u doigravanju za prvaka, odnosno u NLB karavanu za sezonu 2011/12.

Paradoksalno je da ni Radnički iz Kragujevca nije siguran da će se vratiti na Jadran, mada je jedini uspio da pobijedi Partizan i to na njegovom parketu...

Radnički je treći na tabeli sa skorom 6-5, ali je poslije startnih 5-1 izgubio četiri od pet utakmica, uključujući "kolaps" na gostovanju Mega Vizuri u utorak (106:103 poslije "plus 16" na poluvremenu).

Ekipu Miroslava Nikolića prate Crvena zvezda (5-6), FMP (4-7) i Metalac (4-7), koji se poslije nekoliko neuspjelih pokušaja našao prilično blizu ostvarenja sna svoje ambiciozne uprave, na čelu sa predsjednikom Duškom Đukanovićem.

Dramu u finišu Superlige obećava činjenica da će biti dosta međusobnih okršaja kandidata za plasman u plej-of, odnosno NLB ligu.

Već u subotu igraće FMP i Metalac, u 13. kolu (naredne srijede) FMP - Crvena zvezda, odnosno Metalac - Radnički, a u posljednjoj rundi Radnički - FMP.

Mada jedino "panterima" preostaju tri derbija, možda i najteži posao imaće Zvezda, utoliko što u pomenutom kvartetu samo ona mora još jednom da se sastane sa Partizanom!

"Vječiti derbi" na rasporedu je već u petak, pa ukoliko crveno-bijeli ne naprave veliko iznenađenje, naći će se pod imperativom pobjede na gostovanju u Železniku.

Evo i kompletnih parova...

12. KOLO (13/14. maja): Crvena zvezda - Partizan mt:s, OKK Beograd - Mega Vizura, Radnički - Hemofarm, FMP - Metalac.

13. KOLO (17/18. maja): Hemofarm - OKK Beograd, Mega Vizura - Partizan mt:s, FMP - Crvena zvezda, Metalac - Radnički.

14. KOLO (20/21. maja): Partizan mt:s - Hemofarm, Crvena zvezda - Mega Vizura, OKK Beograd - Metalac, Radnički - FMP.

Podsjetimo da će četvrtoplasirani klub steći pravo nastupa u regionalnom takmičenju tek pošto u kasu lige uplati 150.000 evra, koliko košta famozni "vajld kard". Ako ne bude mogao to da učini, šansu će dobiti petoplasirani.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC