• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Majami u finalu Istoka, Boston na odmoru

"Big 3" iz 2011 pokazao je i dokazao da je mlađi, jači, poletniji od prve verzije "Big 3", sastavljene 2007. godine.

 NBA: Majami u finalu Istoka, Boston na odmoru Izvor: MONDO

Dvejn Vejd, Lebron Džejms i Kris Boš eliminisali su u polufinalu Istoka veterane Pola Pirsa, Kevina Garneta i Reja Alena.

U prepunoj dvorani u Majamiju, serijom 16:0 na kraju susreta, od čega je Džejms sam sastavio 10:0, Majami Hit je pobijedio Boston Seltikse rezultatom 97:87 i dovršio posao u seriji - 4:1.

Vejd je ubacio 34 poena, Džejms 33, Boš 17... S druge strane, trio Bostona koji zajedno ima 102 godine, sakupio je 45 poena i vjerovatno otišao u istoriju, kao trio koji je sastavljen 2007. godine da povrati primat najtrofejnijem klubu u istoriji NBA lige i koji je to uspio jednom, 2008. godine.

Ne, Alen, Garnet i Pirs nisu završili sa košarkom, ali malo ko će povjerovati da će u društvu 38-godišnjim Šakilom O'Nilom, uspjeti da postanu šampioni naredne, kada već nisu ove sezone.



Bilo je 87:87 kada je Džejms pogodio trojku iz ugla, a Pirs loše dodao loptu na drugoj strani. Poklon je prihvatio baš Džejms i pogodio novu trojku za 93:87, svega 40,4 sekunde prije kraja utakmice, poslije čega je i treneru Bostona Doku Riversu sve bilo jasno.

Jedino što mu nije jasno je da li će i naredne godine, a trener je Bostona od 2004, biti na klupi slavnog tima, koji je prošle sezone izgubio veliko finale od najvećeg rivala Los Anđeles Lejkersa rezultatom 3:4 u seriji.

Kada je utakmica u Majamiju završena, a Hit otišao u finale Istoka gdje čeka boljeg iz sudara Majami - Atlanta (3:2 trenutno), Džejms je kleknuo na parket i povio glavu, što je kadar koji nije propustio nijedan fotoreporter.

"Sve mi je prošlo kroz glavu u tom trenutku", rekao je Džejms, koji je prošle sezone sa Klivlend Kavalirsima odigrao katastrofalnu utakmicu baš u petom meču polufinala konferencije protiv Bostona.

Sada je bio perfektan i pobijedio je demone zvane "Seltiksi".

"Konačno sam preskočio ovu rupu u koju sam upadao protiv ovog tima. I ne samo to, preko svega što sam prošao prethodnog ljeta, svega vezanog za odluku da dođem ovdje (u Majami) i da budem dio ovog tima. Uradio sam to jer sam znao koliko je tim važan u ovom sportu. I potom, svega što sam preživio zbog te odluke", osvrnuo se "King" Džejms na mržnju, ne samo navijača Klivlend Kavalirsa, za koje je igrao od 2003. do 2010. godine, već i ostalih...

"Stajali bismo ovdje dva sata kada bih vam pričao kroz šta sam sve prošao. Ovo je veoma emotivan trenutak za mene, ali sam srećan što sam kroz sve ovo prošao uz veliku pomoć saigrača", nastavio je Džejms i potom se obratio ljudima u Klivlendu.

"Izvinjavam se zbog načina na koji se sve dogodilo. Ali, znao sam da mi je ovo prilika koja se pruža jednom u životu", objasnio je Džejms zašto je odlučio da pređe u Majami i za sada, sportski gledano, njegova odluka ima pokriće, mada je samo titula ta koja će dati konačan sud.

S druge strane, razočaranje.

"Trenutno, mnogo sam uznemiren", rekao je Pirs.

"Volio bih da sam mogao bolje večeras. Na nesreću, bili smo kratki u svakom smislu. Skidam kapu Majamiju. Igrali su sjajnu košarku", nadovezao se Pirs (33), godinu dana mlađi od Garneta, a dvije od Alena.

Kada Pirs kaže da skida kapu, između ostalog misli na odbranu Majamija, koja je spustila njegov tim ispod 100 poena u svakoj od pet utakmica serije, a to je u istoriji lige uspjevalo da uradi samo još četiri tima i svaki je izbacio Seltikse.

Kapiten naše reprezentacije Nenad Krstić igrao je 16 minuta u oproštajnoj utakmici za Boston, kada je ova sezona u pitanju, ubacio je osam poena, imao dva skoka i dvije blokade.

Na Zapadu, Oklahoma Siti prvi put je došla u vođstvo u polufinalnoj seriji protiv osmoplasiranog tima Memfis Grizlisa. Poslije 1:2, sada je 3:2, zahvaljujući ubjedljivoj pobjedi Tandera kod kuće od 99:72, uz 19 poena Kevina Durenta.

Bila je to neobična, rastrzana utakmica, koja je došla dvije večeri poslije "mučenja" u tri produžetka, poslije kojih je Oklahoma uspjela da izjednači u seriji na 2:2. Pomisao da je lako moglo da bude 3:1 za njih, što je u 98 odsto slučajeva značilo i prolazak dalje kroz istoriju, očigledno je satrlo sposobnosti igrača Memfisa da se vrate pobjedom.

Oni su postali prvi tim u istoriji, koji je izgubio poslije tri produžetka, a u narednoj utakmici nije uspio da pobijedi istog rivala.

Sada slijedi šesti meč u Memfisu, a Dalas Meveriksi uveliko čekaju u finalu Zapada, poslije 4:0 protiv Los Anđeles Lejkersa.

REZULTATI:

ISTOK

(2) Majami - (3) Boston 97:87, rezultat u seriji 4:1
/Vejd 34 - Alen 18/

(1) Čikago - (5) Atlanta, rezultat u seriji je 3:2
/šesti meč je u noći između četvrtka i petka u Atlanti/

ZAPAD

(2) L. A. Lejkers - (3) Dalas, rezultat u seriji je 0:4
(4) Oklahoma Siti - (8) Memfis 99:72, rezultat u seriji je 3:2
/Durent 19, 7 sk - Gasol 15/
/šesti meč je u noći između petka i subote u Memfisu/
*napomena: u finale konferencija plasiraće se ekipa koja prva stigne do četiri pobjede.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC