• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biće bure u Španiji - Amerikanac igra na Eurobasketu! Nema igrača iz Barselone, tek trojica iz NBA, ali su i dalje jaki

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španija će na Eurobasketu imati i Amerikanca, ako uđe na uži spisak...

 Amerikanac-u-reprezentaciji-Spanije-na-Eurobasketu Izvor: MN PRESS

Selektor košarkaške reprezentacije Španije Serđo Skariolo saopštio je danas širi spisak kandidata na koje računa za predstojeći Eurobasket na kome "crvena furija" juri sedmu uzastopnu evropsku medalju!

U skladu sa najavama, na spisku je i američki plejmejker Lorenzo Braun (31, 196 cm) koji je dobio špansko državljanstvo uprkos tome što nikada nije igrao u Španiji. Ova reprezentacija ima veliki problema sa kvalitetnim rješenjem na poziciji organizatora igre, tako da je na kraju odlučeno da naturalizuju Amerikanca, bivšeg igrača Zvezde.

Zbog toga se digla i velika bura u Španiji, prvi je glas digao legendarni as Rudi Fernandez, a čini se i da je dobar dio navijača protiv ovakvog trenda koji je "zahvatio" i Hrvatsku pred Eurobasket. Takođe zbog istih problema.

Za Španiju neće igrati Serhio Rodrigez, odnosno povrijeđeni Riki Rubio i Karlos Alosen, tako da su uz Brauna na poziciji "keca" još Kino Kolom, Alberto Dijaz i mladi Huan Nunjez iz Real Madrida koji je nedavno postao šampion Evrope sa U20 reprezentacijom Španije.

Zanimljivo, na spisku od 22 igrača nema nijednog košarkaša Barselone, igrački gledano najjačeg tima Evrope već tri godine zaredom. Međutim, za njih uglavnom igraju stranci, uz Mirotića koji je teže povrijeđen.

Na širem spisku Španije za Evrobasket su sledeći igrači: Lorenzo Braun, Kino Kolom, Alberto Dijaz, Huan Nunjez, Dario Briuzela, Haime Fernandez, Serhio Ljulj, Alberto Abalde, Ektor Alderete, Đonatan Bareiro, Rudi Fernandez, Ćavi Lopez-Arostegi, Migel Salvo, Santi Đusta, Huančo Ernangomez, Đoel Para, Haime Pradilja, Usman Garuba, Fran Gera, Vili Ernangomez, Sebaz Saiz i Jankuba Sima.

U grupnoj fazi, Španija igra protiv Bugarske, Gruzije, Belgije, Crne Gore i Turske.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC