• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit! NBA zvijezda gledala utakmice Borca iz Čačka! Srpski trener ostao u čudu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Jedan od najboljih košarkaša današnjice tražio je strimove za mečeve Borca, kako bi ispratio partije Čačana.

 Dža Morant gledao Borac iz Čačka Izvor: Profimedia

Od kako je 2019. godine stigao u NBA ligu kao drugi pik na draftu, Dža Morant svake sezone privlači na sebe sve više pažnje. Do sada je bio ruki sezone, igrač koji je najviše napredovao, član druge petorke i učesnik Ol-star meča, a u prethodnoj sezoni se stidljivo pominjala i njegova kandidatura za MVP priznanje. Ipak, tako veliki rezultati u kratkom roku uopšte ga nisu promijenili.

Gostujući u podkastu "Sa Lukom i Kuzmom", srpski trener Darko Rajaković koji radi u Memfisu otkrio je da Morant i dalje mnogo vremena posvećuje košarci, a da je između ostalog gledao i mečeve Borca iz Čačka. Rođeni Čačanin koji gradi trenersku karijeru u SAD ostao je šokiran tom informacijom!

Možda će vas zanimati

Ali, Morant ga nije lagao, stvarno je gledao mečeve ekipe koju trenira Marko Marinović. Razlog za to bio je Entoni Smit, njegov nekadašnji saigrač sa koledža, čije je mečeve u Evropi želio da isprati.

"Ja kao trener ne stignem dnevno da pogledam toliko mečeva kao on. On prati i žensku košarku, a nećete vjerovati da je pratio i Borac iz Čačka. Njegov saigrač sa Marej stejta je igrao u Borcu, pa gledao njihove mečeve. Pitao sam se da li je moguće. Jednostavno, obožava košarku i ne postoji utakmica koju neće pogledati sa interesovanjem", ispričao je Darko Rajaković.

Pomenuti Smit je u Čačak stigao u septembru 2020. godine, a narednog ljeta preselio se u Portugal. Tokom sezone 20/21 u Borcu krilni centar odigrao je 24 meča u ABA ligi, uz učinak od 6,8 poena, 3,8 skoka i 0,4 asistencije po meču. Čisto kao poređenje, Morant je u prethodnoj sezoni NBA lige bilježio 19,1 poen, četiri skoka i 7,4 asistencije. I pored takvih partija imao je vremena da prati tim iz Čačka, a naredna sezona u najboljoj ligi na svijetu bila mu je još bolja!

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC