• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda za Jadran, Partizan za pol-poziciju

U petak u hali "Pionir" igra se 205. "vječiti derbi", koji, kao i svaki prethodni, obje ekipe očekuju sa velikim nestrpljenjem i dodatnim motivom za pobjedu.

 Zvezda za Jadran, Partizan za pol-poziciju Izvor: MONDO

Košarkaši Partizan mt:s i Crvene zvezde u petak će odigrati derbi u okviru 12. kola Superlige Srbije.

U četvrtom ovosezonskom odmjeravanju snaga obe ekipe imaju velike motive za pobjedu - Partizan juri prvu poziciju uoči plej-ofa, a crveno-bijeli četvrto mjesto na tabeli, koje bi im garantovalo plasman u NLB ligu naredne sezone.

Trener Zvezde Saša Nikitović ocijenio je da je Partizan favorit u predstojećem "vječitom derbiju".

"Partizan je u prednosti, jer ima samo jedan poraz u prvenstvu, ali nadam se da ćemo mi uspjeti da se pred domaćom publikom predstavimo u najboljem svjetlu", rekao je Nikitović.

On je dodao da "vječite derbije" ne rješavaju pojedinci.

"U derbijima se ne postavlja pitanje ko će igrati, jednostavno igraju 'vječiti' rivali. To je utakmica koja je uvijek od velikog značaja za navijače, ali i za sve aktere", kazao je trener Crvene zvezde.

Trener Partizana mt:s, lidera na tabeli, Vlada Jovanović ističe da bez obzira na ubjedljiv trijumf na posljednjem duelu (118:77), svaki derbi ima svoju draž i neizvesnost.

"Ovo je četvrti derbi ove sezone i bez obzira na trenutne kvalitete ekipa, što uvijek ističem, derbi donosi posebnu draž. U ovom trenutku, ne računajući sve ove prothodne derbije koje smo odigrali, svaka ekipa zna za šta se bori i za šta su im trebaju preko potrebni bodovi. Mi ulazimo sa dosta motiva jer za derbi ne treba neka pretjerana računica, u smisli kalkulacija, jer svi znamo šta znači to našim navijačima i šta znači pobjeda njihovim navijačima, a svako će pokušati da obraduje svoje", rekao je Jovanović.

On kaže da je glavni motiv ekipe prvo mjesto uoči plej-ofa.

"Mi tražimo motivaciju u tome što želimo da počnemo plej-of sa najbolje pozicije. Za to su nam potrebne pobjede, tako da ćemo u svaki sledeći meč, pa i u derbi, ući bez ikakvih kalkulacija. Zvezda je u poziciji da se bori za četvrto mjesto i plasman u Jadransku ligu i samim tim ima dovoljno motiva da pokaže pravu energiju i pokuša da osvoji bitne bodove, ali još jednom ponavljam derbi nije samo prosta računica kroz bodovni sistem, pa motivacija sutra neće nedostajati ni nama ni njima", dodao je trener šampiona Srbije.

Duel Crvene zvezde i Partizana igra se u petak u hali Pionir, od 18 časova. To će biti njihov 205. međusobni susret - 114 pobjeda odnijeli su crno-bijeli, 85 crveno-bijeli, a pet utakmica je završeno neriješeno.

Partizan je poslije 11. kola prvi na tabeli Superlige sa skorom 10-1, dok je Zvezda četvrta (5-6) i predstoji joj borba za mjesto u plej-ofu sa Metalcem i FMP Železnikom.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC