• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladost izborila "majstoricu"

kOŠARKAŠI MladostI iz Mrkonjić Grada savladalI sd Široki 77:73 i izborili treću polufinalnu utakmicu plej-ofa prvenstva BiH.

 Mladost izborila "majstoricu" Izvor: MONDO

Mladost je odigrala ovaj meč sa rotacijom od samo sedam igrača, a Miloš Komatina više od tri četvrtine igrao je povrijeđen.

Gosti su bolje otvorili meč i prvu četvrtinu riješili u svoju korist rezultatom 16:9. U tom periodu igre domaće košarkaše jednostavno nije služio šut, jer su neshvatljivo promašivali zicere.

U drugoj četvrtini košarkaši Mladosti ubacili su u "petu brzinu" i u 17. minutu poenima Petra Ivanića došli u vođstvo (25:24). Na početku treće četvrtine Široki je napravio seriju od 9:0, ali su košarkaši Mladosti uzvratili serijom 11:0.

U posljednjih deset minuta utakmice ušlo se rezultatom 51:51, pa je na parketu viđena prava drama. Naime 2:16 minuta prije kraja gosti su pogodili trojku i prešli u vođstvo 68:65. Uzvratio je Velimirović, a Bocka je postigao poene za vođstvo 70:68. Gosti su ponovo poveli (72:70), ali je Bocka 23 sekunde prije kraja pogodio trojku, a zatim postigao dva poena za 75:72, dok je konačan rezultat postavio Milan Kežić 11,9 sekundi prije kraja pogodivši dva slobodna bacanja.

Gosti su drugo poluvrijeme igrali bez trojice glavnih igrača Vedrana Morovića, Siniše Štembergera i Šime Špralje.

Junak pobjede bio je Boska sa 29 poena, a istakli su se i Komatina sa 18 i Velimirović sa 11 postignutih poena.

U ekipi Širokog najbolji su bili Grgat i Ramljak sa po 15 poena.
“Utakmica je bila izjednačena, jer nijedna ekipa nije imala veću prednost od pet, šet poena. Igrali smo dobro i još jednom pokazali da smo nezgodan protivnik Širokom, koji ima odličnu ekipu. Ovaj meč smo dobili faktički sa šest, sedam igrača u rotaciji, dok je prva petorka podnijela veliki teret i obezbijedila pobjedu. Želim da kažem da je naša pobjeda zaslužena i da je to još jedan poklon našim vjernim navijačima”, rekao je trener Mladosti Goran Sladojević za “Glas Srpske”.

Treća polufinalna utakmica igra se u subotu u Širokom Brijegu. Pobjednik ovog polufinalnog duela igraće boriće se u finalu za titulu šampiona BiH sa Igokeom koja je u polufinalu bila bolja od Borca 2:0.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC