• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Spremite se za Čikago - Majami

Prvi protiv drugog. MVP protiv "Big 3". Čikago protiv Majamija. To ćemo gledati u finalu Istoka.

 NBA: Spremite se za Čikago - Majami Izvor: MONDO

Veče nakon što su košarkaši Majami Hita završili posao protiv Boston Seltiksa, isto su uradili i Čikago Bulsi protiv Atlanta Hoksa. U Džordžiji, u šestom meču serije, bilo je ubjedljivih 93:73 za goste, koji su pokazali da nisu samo Derik Rouz.

Krilni centar Karlos Buzer bio je prva zvijezda večeri na parketu, sa 23 poena, deset skokova i pet asistencija, a za razliku od četvrtog meča na kojem je 25 šutnuo na koš bez da je bilo kome dodao loptu (Čikago je naravno izgubio za 2:2 u seriji), Rouz je ovog puta igrao za tim i epilog je bio očigledan.

Pobjeda od 20 poena razlike, uz 19 poena i 12 asistencija najkorisnijeg igrača lige. Rouz je "uzeo" najmanje šuteva prethodne noći tokom cijelog plej-ofa (14) i bio je srećan iako je u prosjeku bilježio 30 poena.

"Ako ništa drugo, naša odbrana je dobila meč", rekao je Rouz poslije primljenih 73 poena za 48 minuta, što svedeno na evropsko trajanje utakmice od 40 minuta, znači da su Hoksi (hipotetički) ubacili oko 60 poena.

Čikago je bio ubjedljiv u prvoj i trećoj četvrtini, poslije čega je u posljednjih 12 minuta samo trebalo privesti posao kraju, protiv snažne, ali ipak nedorečene ekipe Atlante, koja je povela 1:0 u seriji i imala 2:2 u jednom trenutku, ali poslije Orlando Medžika, nije uspjela da uzme još jedan "skalp" favoritu na putu ka senzacionalnom finalu Istoka.

Tamo će najbolji tim ligaškog dijela, Bulsi, igrati protiv drugog nosioca u konferenciji, Hita.

Koliko je ovo veliki uspjeh za Bulse govori podatak da finale konferencije nisu igrali još od 1998. godine, kada su u crvenom dresu posljednji put igrali Majkl Džordan i Skoti Pipen. Te sezone, Čikago je uzeo drugu trostruku uzastopnu titulu (1991-1993, 1996-1998), a odlaskom "Em-Džeja", klub je skliznuo ispod nivoa mediokriteta, sve do dolaska Rouza.

"Ogromna stvar za nas je što smo došli ovako daleko", rekao je Rouz poslije pobjeda nad Indijanom i Atlantom.

"Srećni smo što smo u finalu konferencije, ali ne želimo da stanemo ovdje. Kada smo se prošlog ljeta okupili u trening kampu, znali smo da možemo da napravimo nešto specijalno. Spremni smo da se vratimo treninzima prije početka serije sa Majamijem i zaboravimo na sve podatke, statistiku, prognoze, analitičare. Razmišljaćemo samo kako da pobijedimo svake večeri", dodao je plej Bulsa.

Može li Čikago i korak dalje? Saznaćemo uskoro, a mnogi predviđaju svih sedam mečeva u duelu sa Dvejnom Vejdom, Lebronom Džejmsom, Krisom Bošom i ostalima.

Prva utakmica finala Istoka je u nedjelju u Čikagu! Spremite se za spektakl.

Analitičari u SAD smatraju da će Bulsi, uprkos činjenici da imaju naj skor u ligi pre plej-ofa (62-20), prednost domaćeg terena u formatu (2-2-1-1-1), MVP igrača lige Derika Rouza, ipak morati da prepuste ulogu favorita Majamiju.

ISTOK

(5) Atlanta - (1) Čikago 73:93, rezultat u seriji je 2:4
/Džonson 19, Smit 18 - Buzer 23, 10 sk, 5 as, Rouz 19, 12 as/

(2) Majami - Boston rezultat u seriji je 4:1

ZAPAD

(8) Memfis - (4) Oklahoma Siti rezultat u seriji je 2:3
/šesti meč je u noći između petka i subote/

(2) L. A. Lejkers - (3) Dalas rezultat u seriji je 0:4

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images, AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC