• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA objavila spisak - Srbija nije favorit na Eurobasketu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ekipa Svetislava Pešića nalazi se na četvrtom mjestu favorita prema sajtu FIBA.

 Srbija nije favorit na Eurobasketu Izvor: MN Press/Profimedia/MONDO/Stefan Stojanović/Profimedia/Jevone Moore/Icon Sportswire

Srbija nije glavni favorit za osvajanje Eurobasketa! FIBA je objavila spisak na svom zvaničnom sajtu i ekipa Svetislava Pešića nalazi se na četvrtom mjestu.

Ispred "orlova" smještene su selekcije Grčke, Francuske i Slovenije. Luki Dončiću i ekipi daju najviše šansi da odbrane titulu na prvenstvu Starog kontinenta.

"Imaju Džokera u timu (Nikola Jokić prim.aut), ali je ovo za Srbiju isključivo posao. Posebno poslije problema u kvalifikacijama za Mundobasket. Među kandidatima su za medalju jer imaju Jokića koji diže cijeli tim, ali je veliki gubitak izostanak povređenog Bogdana Bogdanovića. Dodali su talenat Nemanje Bjelice, Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog i to ih stavlja među kandidate", navodi se u tekstu.

Na trećem mjestu je selekcija Grčke koju će predvoditi i četvorica braće Adetokumbo. Janis kao glavna zvijezda i Kostas, Tanasis i Aleksis.

"Četiri Adetokumba su tu i mesto među glavna tri favorita po početnom rangu. Velika očekivanja su na Janisovim leđima, ali je sastav pun velikih ambicija i želje da se vrate na podijum. Favoriti su u svojoj grupi, pa će biti zanimljivo kako će se stvari razvijati poslije grupne faze."

Drugo mesto zauzela je selekcija Francuske. Od njih se dosta očekuje na predstojećem takmičenju.

"Priča se dosta o stvaranju dinastije i Eurobasket je prvi korak ka tom planu. Imaju pregršt talentovanih igrača, uz neke važne izostanke. Posebna pažnja biće usmerena na Rudija Gobera i Evana Furnijea. Neigranje Viktora Vembanjame svakako je veliki udarac za sve one koji su se nadali da će ga gledati na takmičenju."

Za glavne favorite postavljeni su Slovenci, FIBA vjeruje da mogu da odbrane titulu osvojenu 2017. godine kada su u finalu savladali Srbiju.

"Mogu li aktuelni šampioni da ponove uspjeh? Postoji 77 razloga za to (aluzija na broj dresa Dončića prim.aut). Luka je elitni igrač i njegovi 'pomoćnici' pokazali su koliko mogu i prošle godine. Glavno pitanje je hoće li Goran Dragić biti deo tima. Vratio se iz penzije nedavno, odigrao je nekoliko mečeva sa timom, možda MVP prethodnog takmičenja zaigra i sada po posljednji put za nacionalni tim", zaključuje se u tekstu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC