• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Lejkersi se provukli, majstorica u Bostonu

Lejkersi savladali Jutu i plasirali se u finale Zapada, pošto su Mehmet Okur i Deron Vilijams promašili trojke za produžetak u šestoj utakmici serije.

 NBA: Lejkersi se provukli, majstorica u Bostonu Izvor: MONDO

Los Anđeles Lejkersi konačno su napravili "brejk" i pobedom u Solt Lejk Sitiju eliminisali Jutu Džez ukupnim rezultatom 4:2.

Kobi Brajant i ekipa odbili su očajnički nalet domaćih košarkaša u poslednjim minutima, slavili pobedu 108:105 i posle četiri godine stigli do finala Zapadne konferencije.

Protivnik će im biti Nju Orleans ili San Antonio, a ta dilema biće rešena u majstorici zakazanoj za noć između ponedeljka i utorka.

Dvadeset četiri sata ranije znaće se i rival Detroit Pistonsa u finalu Istoka. Klivlend Kavalirs na svom parketu su bili bolji od Boston Seltiksa 74:69, pa je rezultat u toj polufinalnoj seriji nerešen - 3:3.

Šestorica igrača postigla su 104 od 108 poena za Lejkerse. Od rezervista je samo Saša Vujačić dao značajan doprinos, postigavši 12 poena.

Brajant, po običaju, najbolji sa 34 poena, osam skokova i šest asistencija, uz pet izgubljenih lopti. Pau Gasol ostvario je novi "dabl-dabl" (17p, 13sk), dok je Vladimir Radmanović dao 12 poena. Na parketu je proveo 22 minuta, za trojku je šutirao 2-3, a za dva 3-4.

"Nadam se da će ova stvar nastaviti da se kotrlja. Velika je stvar doći u finale konferencije, ali verujemo da možemo i više", izjavio je Brajant, MVP regularnog dela sezone.

U timu Jute Deron Vilijams je zabeležio 21 poen i 14 asistencija, pratili su ga centri Mehmet Okur (16p, 10sk) i Karlos Buzer (12p, 14sk, ali šut 5-16), a 12 poena dao je i Andrej Kirilenko.

Gosti su najveći deo posla odradili u prvom poluvremenu, koje su okončali sa čak 19 poena prednosti - 62:43. Dva minuta pre kraja njihova prednost još uvek je bila dvocifrena (101:91), a onda su Okur i Kirilenko sa po dve trojke smanjili na samo 105:103.

Brajant je ubacio oba slobodna bacanja, Vilijams na drugoj strani zakucao, a Derek Fišer iskoristio samo jedan penal za konačnih 108:105. Okur i Vilijams imali su šansu da izbore produžetak, koji je na istom parketu igran i u nedelju, ali njihovi pokušaji van linije 7,24 metra nisu bili precizni...

"Imali smo isti problem kao u Los Anđelesu. Morali smo da jurimo njihovo vođstvo, bili smo blizu, ali nismo uspeli da završimo posao. Da smo ih ranije stavili pod pritisak, kao u drugom poluvremenu, sve bi verovatno bilo drugačije", rekao je Deron Vilijams, odlični plejmejker Jute.

I dok se na Zapadu čak i u najvažnijim utakmicama postiže više od 100 poena, na Istoku pobeđuje tim koji odigra bolju odbranu. Klivlend kao domaćin retko dopušta protivniku više od 75-80 poena, a u šestom okršaju sa Bostonom, Kavalirsi su bili još tvrđi.

Za napad se pobrinuo Lebron Džejms - a ko bi drugi - nanizavši 32 poena, uz 12 skokova, šest asistencija i čak osam grešaka.

Pored njega je jedino Delonte Vest imao dvocifren učinak (10p), dok je Saša Pavlović od šest šuteva iz igre ubacio samo jednu trojku.

Kevin Garnet postigao je 25 poena za Boston, Pol Pirs 16, a Rej Alen svega devet.

Seltiksi su u regularnom delu sezone imali skor 31-10 na gostovanjima, ali u plej-ofu su zasad izgubili svih šest mečeva. Kod kuće zato imaju perfektan skor 7-0, što im daje nadu da će u nedelju uveče uspeti da posle Atlante izbace u majstorici još jednog protivnika.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC