• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOŠARKA: Mladost sanja finale

Široki u subotu (20 h) na "Pecari" dočekuje Mladost iz Mrkonjić Grada u majstorici polufinala plej-ofa za prvaka Bosne i Hercegovine u košarci.

 KOŠARKA: Mladost sanja finale  Izvor: MONDO

Aktuelni šampion je veliki favorit u ovom meču i očekuje se njihov plasman u finale gdje ih čeka Igokea koja je s 2:0 bila bolja od Borca Nektara.

"Radi se o veoma neugodnom protiviniku koji je to pokazao i u meču u Mrkonjić Gradu. Iako smo imali prednost došli smo u neizvjesnu završnicu koja je na kraju pripala domaćinu. Sada ne smijemo dozvoliti da se to ponovi i moramo da izborimo plasman u finale", rekao je trener Širokog Ivan Velić za "Nezavisne novine".

Domaćin ima problema sa povredama Šime Špralje i Siniše Štembergera, koji su neizvjesni za meč u subotu.

S druge strane, ekipa iz Mrkonjić Grada neće pokušaće da ostvari istorijski uspjeh eventualnim plasmanom u finale iako su dosad ostvarili sjajne rezultate i nemaju imperativ pobjede.

"Idemo rasterećeni da se nadigravamo. Ove sezone smo odigrali tri meča na njihovom terenu i sve smo izgubili. Moram da naglasim da smo u svim tim mečevima imali tehničke greške i nadam se da ovaj put neće biti tako", rekao je šef struke Mladosti Goran Sladojević.

Prema njegovim riječima, nema dilemu ko je favorit za finale.

"Široki je apsolutni favorit u ovom meču, ali mi ne idemo s bijelom zastavom. Radi se o jednoj od najorganizovanjih ekipa u zemlji i aktuelnom prvaku BiH. Pored toga mi ipak vjerujemo da možemo da iznenadimo isto kao što smo to učinili na svome parketu".

Sladojević je istakao da njegova ekipa nema šta da izgubi u ovom meču jer je u dosadašnjem toku sezone ispunila sva očekivanja i više od toga.

"Pritisak je na njima pošto je za njih sve osim plasmana u finale katastrofa. Mi smo uradili i više nego što smo planirali ove sezone. Naš cilj je bio opstanak u ligi, a mi evo igramo polufinale. Znamo da smo prošle godine opstali samo zahvaljući proširenju lige tako da je ovo veliki uspjeh za klub. Sada idemo da igramo košarku i pokušamo da eliminišemo Široki", dodao je Sladojević, koji na "Pecari" neće moći da računa na Armina Avdibegovića i Dragana Đuranovića.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC