• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KK Borac počeo pripreme! Zoran Kašćelan: Čeka nas mnogo obaveza, ovo je važan period za cijelu sezonu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši banjalučkog Borca počeli su u ponedjeljak pripreme za narednu sezonu u kojoj će se takmičiti u Drugoj ABA ligi i prvenstvu Bosne i Hercegovine.

 KK Borac počeo pripreme za novu sezonu ABA lige 2 Izvor: KK Borac/promo

Trener crveno-plavih Zoran Kašćelan danas je u dvorani "Borik" izvršio prozivku i nagovijestio snažan rad u ovom periodu koji je možda i najvažniji za kompletnu sezonu s obzirom da se u prvom dijelu najviše radi sa fizičkom pripremom košarkaša.

"Počeli smo danas s radom, u prvoj sedmici ćemo uraditi testiranja da imamo uvid u stanje naših igrača i da onda postepeno pojačavamo ritam. Što se tiče igrača koji su tu, onih koje smo doveli i onih koji su pod ugovorom, nalazi se i par mlađih igrača koji su na probi. Ovih prvih par nedjelja želimo da provjerimo da li su interesantni za našu priču. Čeka nas mnogo obaveza jer je ovaj pripremni period mnogo važan za cijelu sezonu. Vjerujem da će momci biti maksimalno motivisani da prije svega dio za fizičku pripremu odrade kako treba kako da bi spremni ušli u pripremne utakmice", rekao je crnogorski stručnjak.

Banjalučani su u ovom prelaznom roku angažovali četiri pojačanja, a posljednji je Amerikanac Džejron Martin, plejmejker visok 178 centimetara.

U banjalučki klub je stigao iz ekipe Avis Utilitas Rapija. U estonsko-letonskoj ligi je prosječno bilježio 20.2 poena, 7.3 asistencije i 3.2 skoka po utakmici, a ima iskustvo igranja i u Drugoj ligi Španije (Real Mursija).

Takođe i slovenački plej i bek Jan Rebec, igrač rođen 28.09.1993. godine, novi je igrač Borca, koji je stigao iz tamošnjeg prvoligaša Šenćura, gdje je prosječno imao učinak od 12.5 poena, 3.2 skoka i 3.8 asistencija po utakmici.

Na poziciji centra, novi član crveno-plavih je Aleksandar Langović (206 cm), igrač rođen 19.02.2001. godine, koji je u seniorskoj karijeri nastupao za Megu, OKK Beograd i Podgoricu, za koju je u ABA ligi 2 po meču bilježio 12.2 poena i 6.7 skokova.

Prvo pojačanje banjalučke ekipe Stefan Lakić, koji je došao iz FMP Železnika, a u karijeri je nastupao za Vardu, Mladost Mrkonjić Grad, Gostivar i pomenute "pantere".

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC