• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ništa od čuda na "Pecari", Široki u finalu

Košarkaši Mladosti nisu uspjeli da napravo novo čudo i plasiraju se u finale plej-ofa prvenstva BiH. Široki je slavio 83:66 za 2:1 u seriji.

 Ništa od čuda na "Pecari", Široki u finalu Izvor: MONDO

Očekivano za trofej u šampionatu Bosne i Hercegovine, što je repriza prošlosezonskog finala, boriće se aktuelni prvak Široki, koji je sa 2:1 preko Mrkonjićana stigao u finale, te Igokea, koja je isprašila Borac Nektar (2:0).

Iako su izabranici Gorana Sladojevića na "Pecari" prošli sa minusom od 17 poena, treba da budu ponosni na sebe i najuspješniju sezonu u istoriji kluba iz Mrkonjić Grada.

Široki je lakše od očekivanog savladao Mladost u "majstorici" i stekao priliku da pokuša protiv ove sezone odličnih "igosa" odbrani titulu šampiona.

Iako od samog starta, domaći nisu stavili do znanja da od "čuda" neće biti ništa, ono se nije dogodilo.

Mladost je nadigrala Široki u prvih 10 minuta (21:20), ali je u drugom periodu Širokobriježanima proradila dalekometna paljba, pa su serijom 22:2 postavili stvari na svoje mjesto...U tom periodu igre, Vedran Morović je tri puta pogodio trojku od ukupno šest domaćeg tima, koji je stekao nedostižnu prednost.

Poslije odmora, ritam igre je malo opao, igralo se gotovo bez odbrana, pa su gosti iz Mrkonjić Grada uspjeli da smanje na minus 10 poena i priprijete šampionu da mogu do preokreta.

Međutim, u posljednjem kvartalu, učenici Ivana Velića ubacili su u višu brzinu, dodatno podigli razliku na petnaestak koševa i mirno priveli utakmicu kraju.

Domaćin nije mogao da računa na povrijeđene Šimu Špralju i Sinišu Štembergera, Dalibor Peršić je igrao samo u prvoj četvrtini, ali je zahvaljujući Franu Pilepiću, koji je postigao 23 pogotka, rutinski riješio utakmicu i dileme navijača, ako ih je uopšte i bilo.

U redovima gostiju najraspoloženiji bio je Milan Kežić sa 15 koševa, dok je Miloš Komatina postigao poen manje.

ŠIROKI: Štemberger, Planinić 5, Pilepić 23, Naletilić, Bilinovac 8, Ramljak 2, Špralja, Novak 2, Šakić 10, Barać 9, Morović 16, Grgat 8. Trener: Ivan Velić.

MLADOST:
Pekez 1, Ivanić 2, Kalajdžija, Milošević 10, Komatina 14, Delić 3, Vidović, Kežić 15, Anđelić, Velimirović 10, Jovanović 4, Bocka 7. Trener: Goran Sladojević.

Prvi susret finala između Igokee i Širokog igra se u utorak u Laktašima, a serija se igra na tri pobjede.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC