• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda uzeo Željku Kup, slijedi plej-of

Panatinaikos je šampion Evrope, ali za sada u Grčkoj je gazda Olimpijakos.

 Duda uzeo Željku Kup, slijedi plej-of Izvor: MONDO

Poslije dvije pobjede u prvenstvu, crveno-bijeli iz Pireja dobili su najomraženijeg rivala i u finalu Kupa, a sve to samo je uvertira u ono što je svakako najvažnije u Grčkoj - finale plej-ofa.

Trećom pobjedom nad kumom Željkom Obradovićem, selektor srpske reprezentacije Dušan Ivković donio je Olimpijakosu prvi trofej ove sezone.

Olimpijakos - Panatinaikos 74:68 (22:17, 15:22, 21:14, 14:15) za  uzastopni trijumf u Kupu.

Po mnogim mišljenjima najbolji košarkaš koji nastupa u Evropi, Miloš Teodosić, bio je najefikasniji na susretu. Plej "orlova" učestvovao je u emotivnom trijumfu nad zelenima sa 18 poena i sedam asistencija.

Njegovi saigrači Marko Kešelj i Zoran Erceg ubacili su četiri, odnosno dva poena, koliko je imao i četvrti reprezentativac Srbije na terenu, košarkaš Panatinaikosa Milenko Tepić.

Od starta su crveno-bijeli, na svom terenu, nametnuli svoj ritam igre i "iznenadili" vječitog rivala sa kontrolom rezultata. Burusis i Mavrokefalidis vodili pod obručima najteži okršaj sa Batistom, dok su se na spoljnoj liniji nadmetali Sato i Dijamantidis, sa raspoloženijim Halperinom i Teodosićem.

Olimpijakos je prvi put posustao krajem prvog poluvremena što je Panatinaikos iskoristio i serijom 9:2 stigao do prvog vođstva u 19. minutu (37:35). Vratio je domaćin, po povratku sa velikog odmora, rezultatsku prednost na svoju stranu (42:37), ali je u 34. minutu ponov izgubio - 59:62... Neizvjesnost je trajala do kraja.

Detalje sa utakmice pogledajte na našem web portalu www.mondo.rs.

Međutim, dodatni motiv timu Dušana Ivkovića ulio je Miloš Teodosić u prelomnom trenutku meča - kada je u 37. minutu trojkom o tablu sa osam metara doveo svoj tim u novo vođstvo 66:64. Prepun samopouzdanja i siguran u pobjedu plejmejker Olimpijakosa je uzeo stvar u svoje ruke - još jednom je šutnuo sa devet metara i promašio, ali je odmah u sljedećem napadu atraktivno asistirao Burusisu za 68:64. Saigrači su mu pomagali u odbrani i zaustavljanju Panatinaikosovih napada, a Teo je sa penala ovjerio pobjedu - 74:68.

Olimpijakosu je ovo deveti Kup u istoriji, treći u posljednjih deset godina. Ipak, titula je ono što žele crveno-bijeli, jer je nemaju još od 1997. godine, kada su jedini put postali i šampioni Evrope, a tada je trener bio upravo Ivković.

Ovo je prvi konkretan udarac koji su bogata braća Panajotis i Jorgos Angelopulos nanijela konkurentima Pavlosu i Tanasisu Janakopulosu ove sezone. Sada se Janakopulosi nadaju da njihov, trofejniji tim, ima snage da uzvrati u prvenstvu, a podsjećamo da prošle sezone finale plej-ofa nije ni završeno do kraja, zbog incidenata koji su izazvali navijači Olimpijakosa, kada je PAO poveo u seriji.

Obradović će poraz u finalu Kupa svakako iskoristiti da dodatno motiviše šestostruke prvake Evrope da osvoje i 32. titulu šampiona Grčke, kada već u vitrine zelenih nije stigao 13. Kup.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC