• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Gdje si, Džordane?

Čikago poslije "egal" prvog poluvremena deklasirao Majami na startu finalne plej-of serije Istoka (103:82). Oklahoma Siti ide na Dalas u finalu Zapada.

 NBA: Gdje si, Džordane? Izvor: MONDO

Čikago Bulsi poslije 13 godina imaju realnu šansu da postanu prvaci!

Iako je sada predsjednik drugog NBA tima, Šarlot Bobketsa, Majkl Džordan sigurno je ponosan na svoje nasljednike, koji su poveli sa 1:0 u finalu Istoka pošto su nadigrali i pobijedili Majami rezultatom 103:82 (20:23, 28:25, 24:15, 31:19).

Današnji Bulsi pod vođstvom trenera godine Toma Tibodoa imaju drugačiju strukturu tima, ali ih krasi fenomenalna odbrana, kakvu su kod Fila Džeksona u ono vrijeme igrali Džordan, Pipen, Rodman i ostali.

Ostaviti Majami na 34 poena u drugom poluvremenu je zaista poduhvat za divljenje. Pitanje pobjednika riješeno je serijama od 10:0 i 14:3 na prelasku treće u posljednju četvrtinu.

"Znali smo da možemo da igramo sa svakim. Pozicija u kojoj se nalazimo je nevjerovatna, više nego uzbudljiva. Još je mnogo utakmica pred nama, ali vjerujemo u sebe i ono što radimo", rekao je Žoakim Noa, prvi skakač utakmice sa 14 uhvaćenih lopti.

Majami je u početku koristio greške i nerezonske šuteve domaćeg tima da lakim poenima stekne osam poena prednosti, ali kada je Čikago utegnuo odbranu i došao do skoka u napadu (19:6) i počeo da pogađa trojke (10/21), timu sa Floride i "velikoj trojci" nije bilo spasa.

Bulse su predvodili MVP regularnog dijela sezone Derik Rouz (28, 6as) i Luol Deng (21, 7sk), dok je kod Hita prvi put u plej-ofu odskočio Kris Boš!

Krilni centar imao je 30 poena i devet skokova, a Dvejn Vejd (šut 7/17) i Lebron Džejms (5/15) zaustavljeni su na 18, odnosno 15 poena. Svi ostali u timu Majamija zajedno su dodali još samo 19...

Na Zapadu je konačno završeno drugo polufinale, pobjedom domaćeg Oklahoma Siti Tandera u "majstorici" sa Memfis Grizlisima - 105:90.

Kevin Durent se sa 39 poena iskupio za loše izdanje u prethodnoj utakmici, Džejms Harden postigao je 17, a Rasel Vestbruk 14 poena.

Memfis nije uspio da postane prvi tim koji je došao do finala konferencije kao osmi nosilac.

Majk Konli ubacio je 18, Zek Rendolf 17 poena, ali oštra odbrana domaćih nije dala šansu pomalo umornim "grizlijima".

Prvi meč Dalas - Oklahoma na rasporedu je u noći između utorka i srijede, dok se Čikago i Majami ponovo sastaju 24 sata kasnije.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC