• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIBA objavila novi spisak: Srbija pala na listi favorita za Eurobasket!

Autor Dragan Šutvić

Pojavila se nova lista FIBA pred početak Eurobasketa.

 srbija pala na listi za eurobasket  Izvor: MN Press/Profimedia

Srbija je pala za jedno mjesto na listi favorita za Eurobasket. FIBA je objavila novi spisak i "orlovi" su nazadovali, sada su peti.

Na prethodnoj listi ekipa Svetislava Pešića bila je na četvrtom mjestu, sada je tu poziciju preuzela Litvanija. To znači da su ispred srpske reprezentacije sada Slovenija, Francuska, Grčka i Litvanija. Kada su ostale reprezentacije među najboljih 10 u pitanju Turska je prestigla Španiju, a Njemačka Italiju.

"Srbija na petom mjestu?! Čujemo vas, ali nemojte da vas to zavara. Male su razlike između najboljih timova i navijači će sigurno uživati na Evropskom prvenstvu. Bila je Srbija blizu da pobijedi Sloveniju, Nikola Jokić je taj meč završio sa 26 poena, 12 skokova i 6 asistencija i to lagano. Možda su izgubili nekoliko igrača, ali će se boriti za titulu", piše u obrazloženju.

Potom je FIBA dodatno objasnila zbog čega je tim koji predvode Domantas Sabonis i Jonas Valančijunas uspio da se popne za jednu poziciju i da pretekne Srbiju. Kao glavni razlog istakli su pripremne utakmice i dobre rezultate ekipe.

"Litvanija je pobijedila Estoniju, pa Finsku i onda Španiju dva puta. Ignas Brazdekis se posebno istakao u tim duelima, posebno protiv Španije", piše u tekstu.

Kada su u pitanju tri prvoplasirane reprezentacije tu nije bilo pomjeranja. Grci su treći, Francuzi su ispred njih, dok su prema mišljenju FIBA Slovenci glavni favoriti da odbrane zlato osvojeno 2017. godine kada su savladali upravo Srbiju. "Dončić je Srbiji ubacio 34 poena, ali je Vlatko Čančar pogodio ključnu trojku u produžetku. Imaju odličnu podršku igrača sa klupe i ne bi ih trebalo otpisati za novo zlato", poručuje FIBA.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC