• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea favorit protiv Širokog

Finalna serija plej-ofa košarkaškog šampionata BiH počinje u 20 časova u Laktašima, gdje se sastaju Igokea i Široki.

 Igokea favorit protiv Širokog Izvor: MONDO

Prošle sezone klub iz Aleksandrovca igrao je finale sa istim protivnikom sa kojim će i sada ukrstiti koplja i bio je poražen sa 0:3 u seriji. Ova dva protivnika izuzetno dobro se poznaju pošto su ove godine igrali pet puta, a Igokea je slavila samo jednom i to na svom parketu u drugom kolu Lige 6 BiH.

Trener Aleksandrovčana Slobodan Klipa ulogu favorita daje svom timu.

"Konačno smo tu gdje smo željeli da budemo kada smo započeli sa radom još prošle godine. Finale je za nas očekivano i mislim da smo blagi favoriti s obzirom na partije koje smo pružali u Ligi 6. Znamo da je finalna serija nešto specifično i da nosi posebno opterećenje posebno favoritima. Široki je veoma iskusna ekipa koja zna kako se osvajaju trofeji i moraćemo mnogo da se namučimo da ih dobijemo", rekao je Klipa za "Glas Srpske".

Osvajanjem prvog mjesta u Ligi 6 sa skorom od devet pobjeda i samo jednim porazom Igokea je izborila prednost domaćeg terena.

"Dobre igre u Ligi 6 omogućile su nam da imamo prednost domaćeg terena i to nam mnogo ide naruku i on će biti veoma bitan jer je i Široki ekipa sa jakim domaćim terenom. Atmosfera mnogo znači za igrače koji igraju mnogo bolje kada imaju podršku sa tribina. Nadam se da će naša dvorana biti puna", dodao je Klipa.

Sa druge strane, tim Ivana Velića je do finala stigao nakon majstorice protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada.

Iako su aktuelni prvaci, prema riječima Velića, Širokobriježani su ispunili cilj, pa u finale ulaze potpuno rasterećeni.

"U svakom slučaju puno će nam lakše biti da igramo u finalnoj nego li je to bilo u polufinalnoj seriji. Bez obzira na to što možda nećemo odbraniti titulu šampiona BiH, mi smo ispunili naš cilj samim ulaskom u finale. Naravno, to ne znači da ćemo se predati. Naprotiv, daćemo sve od sebe da odbranimo naslov. No, objektivno u ovom trenutku Igokea je favorit, jer ima prednost domaćeg parketa, a i najkvalitetnija su ekipa u zemlji", rekao je Velić za "Nezavisne novine".

"Za nas je najvažnije da smo ove sezone afirmirali nekoliko naših mladih igrača, što nam je bilo opredjeljenje i kroz NLB ligu i kroz domaće prvenstvo. Posebno sam ponosan na Josipa Naletilića, Darka Planinića i Borisa Baraća, koji su u polufinalu protiv Mladosti dokazali da su sazreli u nosioce igre. U odsustvu naših ključnih igrača preuzeli su teret na sebe. Imali smo dosta problema sa povredama. No, protiv Igokee u timu bi trebalo da budu svi izuzev Dalibora Perišića".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC