• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Partizan m:ts na "pol-poziciji"

Crno-bijeli savladali Mega Vizuru u Hali sportova na Novom Beogradu (80:68) i osigurali prednost domaćeg terena u plej-ofu. Pobijedio i Hemofarm.

 KLS: Partizan m:ts na "pol-poziciji" Izvor: MONDO

Oslabljena Mega Vizura pružila je šampionu jak otpor, ali je poslije 40 minuta borbe dobila samo očekivani poraz.

Više nego častan, ali ipak poraz: Mega - Partizan mt:s 68:80 (22:14, 12:27, 17:21, 17:18)!

Najefikasniji su bili Jan Veseli sa 17 i Kurtis Džerels sa 14 poena, odnosno Vasilije Micić sa 14, Dušan Čantekin sa 12 i Stefan Matović sa 11.

U suštini, crno-bijeli su odigrali dosta ovakvih utakmica u posljednje vrijeme. Nedovoljno angažovano uz veliki broj grešaka na početku, ozbiljno u drugoj četvrtini, kada dolaze do preokreta i onda rutinski u nastavku...

Protiv Crvene zvezde je takav pristup mogao da im se obije o glavu, ali je Mega bez veterana Branka Milisavljevića i Aleksandra Mitrovića ipak bila nedovoljno kvalitetna i iskusna da zaprijeti.

Imao je domaćin "plus osam" poslije prvih deset minuta, u 16. minutu i dalje solidnih 29:22, a onda je Partizan podigao intenzitet igre u odbrani, što se najviše odrazilo na partiju plejmejkera Micića.

Silom prilika, sedamnaestogodišnji košarkaš proveo je na parketu 37 minuta i zabilježio sedam asistencija, ali i devet izgubljenih lopti.

Crno-bijeli su poveli trojkom Džerelsa u 18. minutu (31:33), a košem Milosavljevića na kraju poluvremena krunisana je serija od 19:5.

U drugom dijelu meča je prednost šampiona išla preko deset poena, ali je Mega u 34. minutu prišla na samo 57:63. Jelovac je tada osvojio loptu, odmah je izgubio i Partizan je košem Gista to kaznio i stavio do znanja da neće dozvoliti novu neizvjesnu završnicu.

Crno-bijeli su uoči duela sa Hemofarmom u posljednjem kolu zadržali dvije pobjede viška u odnosu na Vrščane, što znači da ta utakmica neće imati nikakvog rezultatskog značaja.

Hemofarm je protiv OKK Beograda stekao 16 poena prednosti na poluvremenu (43:27), da bi gosti preko raspoloženih Vasića i Lučića umalo napravili iznenađenje.

Najvažniji meč 13. kola na programu je u srijedu, kada će FMP i Crvena zvezda odlučivati o četvrtom predstavniku Srbije u NLB ligi 2011/12.

REZULTATI I PAROVI 13. KOLA:

Mega Vizura - Partizan mt:s 68:80

Hemofarm - OKK Beograd 83:79
/Savović 21, 7sk, Pavković 15, 7as - Vasić 32, Lučić 23, 6sk/

srijeda

FMP Železnik - Crvena zvezda 18.00
Metalac - Radnički 18.00

TABELA: Partizan mt:s 12-1, Hemofarm 10-3, Radnički 7-5, FMP Železnik 5-7, Crvena zvezda 5-7, Metalac 4-8, OKK Beograd 4-9, Mega Vizura 3-10.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC