• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Široki "brejknuo" Igokeu

Košarkaši Igokee poraženi su od Širokog (80:76) na svom parketu u prvom meču finalne serije plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine.

 Široki "brejknuo" Igokeu Izvor: MONDO

Gosti su većim dijelom utakmice bili bolji od nervoznih igrača Slobodana Klipe i zasluženo poveli u seriji koja se igra na tri pobjede. Priliku za popravni, "igosi" će imati u subotu na "Pecari" u drugoj utakmici.

Uprkos lošijem izdanju, meč je bio neizvjestan do samog kraja, ali su u penal-završnici Širokobriježani bili nepogriješivi - (80:76).

Najbolji kod pobjednika bio je Fran Pilepić sa 21 poenom, Vedran Morović je ubacio dva manje, dok su solidan učinak ostvarili i Željo Šakić odnosno Ivan Grgat sa po 12 koševa.

U "igosima" su dvocifreni bili jedino Brajan Čejs sa 26 pogodaka (četiri trojke) i Marko Pantić sa 14 koševa.


U javnosti BiH, zbog odličnih partija u "Ligi 6" i polufinalu protiv Borca Nektara vladalo je ubjeđenje da će se "igosi" prošetati do titule, iako su Široki dobili samo jedanput ove sezone u prvenstvu i NLB ligi.

To je očigledno uticalo i na igrače Slobodana Klipe, koji nisu mogli da se izbore sa pritiskom.

Breme favorita snažno je sputalo Igokeu u prvih deset minuta (18:23), domaći igrači su promašivali otvorene šuteve, slobodna bacanja, što su iskusni Širokobriježani iskoristili i konstatno imali prednost, osim na samom početku.

I u nastavku viđena je manje-više ista slika na parketu dvorane u Laktašima. Ekipa Ivana Velića lagano je koristila greške i grč "igosa", dok su Aleksandrovčani teško stizali do laganih poena.

Sedam koševa viška i napad (37:30) imali su gosti u drugom kvartalu, ali je tim Slobodana Klipe uspio da konsoliduje redove. Rezultat se vrtio uglavnom oko tri, četiri razlike u korist aktuelnog prvaka, ali je Milan Dozet sjajnim NBA zakucavanjem podigao "igose", koji su do isteka 20. minuta smanjili, pa se na odmor otišlo sa samo poenom prednosti u korist gostiju sa "Pecare" (40:41).



Iako su igrali bez povrijeđenog kapitena Šime Špralje, gosti su u nastavku nastavili da pune obruč pomalo izgubljenih domaćih košarkaša, pa je prednost konstatno rasla u korist Širokog.

Stevan Nađfeji je na isteku trećeg perioda položio sa zvukom sirene za "minus osam" (55:63), uz proteste klupe Širokobriježana, koji su smatrali da je vrijeme isteklo.

U posljednjih 10 minuta, raspoloženi tim Ivana Velića ušao je sa pristojnom prednošću ali se Igokea serijom od 6:0 vratila u utakmicu. U tim trenucima sva četiri centra "igosa" ušla su u probleme sa ličnim greškama, pa su gostujuće "jedinice" sve lakše pogađale iz reketa, a domaći se nadali dalekometnoj paljbi.

Gosti nisu uspijevali da prelome meč, iako su imali dosta prilika, a Brajan Čejs je do samog finiša svojim pogocima nekako držao Igokeu u igri. Sa dvije uzastopne dvojke Amerikanac je potpuno vratio domaćina u egal (70:69).

U posljednjih 60 sekundi ušlo se sa prednošću od pola koša za goste, a nakon tajm-auta Slobodana Klipe, uslijedio je promašaj Čejsa i rutinski pogođena slobodna bacanja Vedrana Morovića (74:71).

Čejs je pokušao u sljedećem napadu da ubaci trojku, loptu je uhvatio Dozet i dodao Nebojši Joksimoviću, koji je takođe gađao izvan 6.75, ali je lopta opet izišla iz obruča na 20-tak sekundi do kraja.

Uslijedio je brz prekršaj, ali je Pilepić sa penala riješio pitanje pobjednika (76:71), tako se barem činilo. Čejs je trojkom od tablu produžio nadu (76:74), ali je opet Morović pogodio oba bacanja (78:74).

Na sedam sekundi do kraja, Joksimović je (namjerno) promašio oba bacanja, uhvatio loptu i položio za "minus dva" za posljednju nadu u preokret, ali kao ni Moroviću, niti Pilepiću nije zadrhtala ruka sa linije penala za konačnih 80:76.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC