• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Majami dobio "uličnu tuču" u Čikagu

Trener Majamija Erik Spoelstra opisao je drugi susret finala Istoka kao "uličnu tuču".

 NBA: Majami dobio "uličnu tuču" u Čikagu Izvor: MONDO

Njegov tim sveo je domaćine na 75 poena i izjednačio, uz furioznu završnicu Lebrona Džejmsa. Sada idemo na Floridu...

Poslije čišćenja koje su priredili gostima na otvaranju serije finala Istoka u Junajted Centru i pobjede od 103:82, Čikago Bulsi i sami su bili počišćeni od strane Majami Hita u drugom meču pred 20.007 navijača.

Kada su sveli protivnika na 34 odsto uspješnosti u šutu iz igre, bilo je samo pitanje kojom će razlikom Lebrom Džejms, Dvejn Vejd, Kris Boš i ostali da dobiju meč. Završeno je 75:85, uz 10:14 u posljednjoj četvrtini.

"Nisam siguran da se zaljubljenicima u košarku sviđa rezultat 14:10 u posljednjoj četvrtini, ali će se ova serija vjerovatno svesti na to. Posljednja četvrtina je nešto što će obilježiti naše duele. Bila je ovo apsolutna ulična tuča i za jedne i za druge", rekao je trener Majamija Erik Spoelstra pred put u Majami na treću utakmicu serije, koja će biti odigrana u nedjelju.

"Ulična tuča" promovisala je rezervistu Hita, Udonisa Haslema u najpreciznijeg aktera meča, koji je ubacio 5/10 pokušaja iz igre, za (ne)očekivanih 13 poena i pet skokova.

Ipak, duel je odlučio "King" Džejms, koji je od rezultata 73:73, sedam minuta i 16 sekundi prije kraja, ubacio devet od 12 poena svog tima (ostalo je postigao Dvejn Vejd sa linije penala), a u istom periodu, ključnom po ishod meča, Bulsi su zajedno šutirali 1/11.

"Serija je tek počela. Rezultat je 1:1. Uzbuđeni smo što smo uspjeli ovde da uzmemo jednu pobjedu, ali tek je počelo...", rekao je Džejms, prvi strijelac susreta sa 29 poena.

Pratio ga je Vejd sa 24, dok je kod Bulsa najefikasniji bio MVP lige, Derik Rouz sa 21 poenom, ali...

Prebrzi plejmejker pogodio je svega sedam od 23 pokušaja iz igre, izlazili su mu i šutevi spolja i ulazi pod koš, a uz to, njegov "kompanjon" Luol Deng bio je potpuno "zakucan" u drugom poluvremenu u kojem je uspio da ubaci svega dva od ukupno 13 poena na meču.

Poraz, normalno.

Svi ostali "bikovi" završili su sa jednocifrenim brojem poena, možda i zbog toga što su slobodna bacanja pogađali sa 61 odsto uspješnosti.

Bulsi, najbolji tim lige u "regularnom" dijelu sezone, putuju na Floridu sa 75 poena ubačenih u drugom meču, što je najgore šutersko izdanje ekipe Tima Tibodoa u ovogodišnjem plej-ofu.

Ovo je ujedno bila i prva pobjeda Majamija nad Čikagom od formiranja "Big 3" prošlog ljeta, jer je u sezoni bilo 3:0 za Bulse, plus ona premijerna pobjeda u prvom meču serije. Prošli put kada su ova dva tima igrala u plej-ofu, a to je bilo 2007. godine, rezultat je bio 4:0 za Čikago u prvoj rundi.

Sada je ulog veliko finale NBA lige, gdje će pobjednik Istoka ići na boljeg iz duela Dalas Meveriks - Oklahoma Siti Tander. Tamo je 1:0 za Dalas, a drugi meč je u noći između četvrtka i petka.

"Kada je lopta bila na obruču, oni su bili jači", prokomentarisao je trener Bulsa Tibodo činjenicu da je njegov tim nadskočen u (41:45), nakon što je imao punu dominaciju pod obručima u prvom meču serije (45:33).

"Promašio sam mnogo šuteva. Ovo je samo jedno od onih večeri", slegao je ramenima Rouz, koji se nada da će njegov tim uzvratiti u gostima, gdje su naredna dva meča (22. i 24. maj).

Poraz Bulsa u Junajted centru pratio je bivši član šampionske generacije iz perioda 1996/1998, Denis Rodman.

"Volim ovaj tim. Volim Žoakima Nou. Trči naokolo kao muva bez glave ponekad, ali volim to. On je kao ja, samo je malo viši", uporedio je ekstravagantni Rodman svoj košarkaški stil sa sinom čuvenog tenisera Janika Noe.

Rodman je pohvalio i trenera Tibodoa, koji je jedini poveo Bulse ovako daleko u plej-ofu, od kada se rasturila šampionska generacija sa trenerom Filom Džeksonom, najvećom zvijezdom Majklom Džordanom i ostalima, Skotijem Pipenom, Rodmanom, Tonijem Kukočem, itd.

"Tom je drži ovaj sjajan tim na okupu, a u tome mu pomaže činjenica da je veoma posvećen odbrani. Na taj način, uvjerio je igrače da vjeruju da je odbrana stvar od koje sve polazi", rekao je Rodman.

REZULTATI

ISTOK

(1) Čikago - (2) Majami 75:85, rezultat u seriji je 1:1
(treća utakmica je u Majamiju u nedjelju uveče)

ZAPAD

(3) Dalas - (4) Oklahoma Siti, rezultat u seriji je 1:0
(druga utakmica je u Dalasu u noći između četvrtka i petka)

*napomena: igra se do četiri pobjede po formatu 2-2-1-1-1.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC