• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstićeva "traka" Srbiju košta 20.000 evra

Košarkaški savez Srbije moraće da plati za nastup kapitena na EP u Litvaniji oko 20.000 evra na ime njegovog osiguranja.

 Krstićeva "traka" Srbiju košta 20.000 evra Izvor: MONDO

Uoči svakog velikog košarkaškog takmičenja "na tapetu" se nađu nastupi najvećih zvijezda reprezentacije - onih koje igraju u NBA ligi. Glavni razlog za to je njihovo osiguranje.

Isto pitanje postavlja se i uoči Evropskog prvenstva u Litvaniji, koje će biti održano od 31. avgusta do 18. septembra.

Poslije Skupštine evropskog ogranka Svjetske košarkaške federacije u Portugaliji stvari su opet ostale nedorečene. Nije tajna da NBA i FIBA Evropa nisu postigle konačan dogovor oko visine osiguranja za igrače, što je goruća tema otkako je postalo jasno da je štrajk igrača u najjačoj ligi svijeta najrealnija opcija.

"Politika" prenosi da je ipak napravljen jedan važan korak jer su dvije strane usaglasile koeficijent kojim će se određivati osiguranje - 0,77. To znači da će se osiguranje određivati tako što će se važeći ugovor igrača množiti sa 0,77.

FIBA Evropa je razočarala nacionalne saveze koji su se nadali da će ona koliko-toliko da učestvuje u pokrivanju obeštećenja NBA klubovima, smatrajući da je ona najzainteresovanija da prvi šampionat Starog kontinenta s rekordna 24 učesnika bude u punom sjaju.

Međutim, svaki savez će sam morati da plati za svoje igrače, a Srbija je tu, sticajem okolnosti, u znatno boljem položaju od Francuske, Španije, Njemačke i Italije koje imaju košarkaše sa visokim ugovorima.

Imajući u vidu da je naš najbolji centar, kapiten reprezentacije Nenad Krstić u ovoj sezoni igrao za 4.000.000 evra bruto (nešto više od dva miliona neto) Košarkaški savez Srbije bi trebalo da plati između 15.000 i 20.000 evra. Ovo je iznos u najboljem slučaju (i najrealniji), jer postoji mogućnost da druga strana traži da se kao reper uzima bruto iznos.

Sudeći po tome kako selektor Dušan Ivković gradi tim, jedini igrač iz NBA koji bi uz Nenada Krstića mogao da se nađe na njegovom spisku jeste Aleksandar Pavlović, sa kojim ne bi bilo nikakvih problema pošto je slobodan igrač.

Treba imati u vidu to da i sa koeficijentom od 0,77 neće biti krutih pravila. Kao i obično, pitaće se i agenti košarkaša.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC