• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Janis ovo uspio!? Najbolja blokada na Eurobasketu, o ovom potezu svi pričaju! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Sjajan potez Janisa Adetokumba obilježio je početak Evropskog prvenstva...

 blokada janisa protiv hrvatske  Izvor: Printscreen/Eurosbasket/Twitter

Janis Adetokumbo je nevjerovatan. Nema dovoljno riječi koje bi na pravi način mogle da opišu njegove atletske sposobnosti i sve ono što može da uradi. Pokazivao je to godinama u NBA ligi, sada je na Eurobasketu izveo jedan od najboljih poteza turnira. Definitivno najbolju blokadu na takmičenju.

Na meču protiv Hrvatske napravio je nekoliko nestvarnih poteza u neizvesnoj završnici i donio je pobjedu timu (89:85), ali svi pričaju o jednom potezu. Ostalo je desetak sekundi do kraja, Džejlen Smit je na četiri poena minusa (86:82) želio trojkom da vrati neizvjesnost, a Janis je uspio da ga stigne i da ga izblokira. Ništa to ne bi bilo čudno da u tom momentu nije bio u reketu!

Nestvarni Adetokumbo uspio je da stigne sa pozicije ispod koša, do ćoška i linije za tri poena i nebeskim skokom je uspio da dokači loptu i da izblokira šut Smita. Podigao je publiku na noge tim potezom, ali i onim prije i poslije toga. Neposredno prije te blokade je fenomenalno zakucao, da bi poslije blokade pogodio pod faulom i dao je dodatno slobodno bacanje. Duel je završio sa 27 poena.

Pokazao je Janis po ko zna koji put zašto je bio dvostruki MVP NBA lige prije Nikole Jokića i zašto je donio Baksima titulu šampiona u najjačoj košaraškoj ligi na svijetu. On je ujedno jedna od najvećih zvijezda na ovom Eurobasketu, uz Jokića i Luku Dončića. Očekuje se da će Srbija, Slovenija i Grčka biti u završnici turnira u Berlinu tako da će cijeli svijet moći da gleda njihove nove majstorije...

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC