• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SL: Partizan konačno prvi na tabeli

Unapred upisani bodovi "legli" su na račun Partizana, koji je sada zaposeo čelo Superlige.

 SL: Partizan konačno prvi na tabeli Izvor: MONDO

U zaostaloj utakmici prvog kola crno-beli su u "Pioniru" savladali vršačke Lajonse sa 91:70 (21:25, 28:17, 22:19, 20:9).

Kao i u nekoliko prethodnih utakmica Partizan je ponovo dao "foru" rivalu izgubivši prvu četvrtinu. Medjutim, nakon toga stvari su brzo došle na svoje mesto. Crno-beli su ritmom krenuli da lome rivala i konačno u poslednjoj deonici, u kojoj su Vrščani postigli samo devet poena, slomili ga za još jedan ubedljiv trijumf.

U devetoj superligaškoj pobedi Partizana najefikasniji je bio Dušan Kecman sa 16 poena. Uroš Tripković je dodao 15, Milton Palasio 14, a Čedomir Vitkovac je zabeležio 11 poena. Osim Marka Djurkovića, u strelce su se upisali i svi ostali igrači domaćina, koje su sa tribina bodrili i maturanti sa Kosova i Metohije.

"Za nas nema lake utakmice. Svi naši protivnici dolaze jako motivisani. Energija s kojom su Lajonsi igrali delovalo je kao da im je jako važna utakmica. Mnogo je lakše bilo njihove igrače motivisati, nego naše. Dosta sam strepeo i od eventualnih povreda, prisutan je i umor, tako da sam kalkulisao sa minutažom igrača. Utakmica je bila prelomljena onog momenta kad su nas naterali da pojačamo ritam. Jako mi je drago što su deca sa Kosova prisustvovala utakmici. I mi i naši protivnici imali smo obavezu da prikažemo lepotu ove igre. Nadam se da će opet doći, to je način kako možemo da im pomognemo.", rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Radovan Marković je sa 16 poena bio najefikasniji medju "lavovima". Dvocifreni u gostujućem timu, kojem je ovo bio osmi poraz, bili su i Vukašin Aleksić sa 12, Vladislav Dragojlović sa 11 i Nenad Kasabašić koji je upisao 10 poena.

TABELA: Partizan 9-1‚ FMP 8-2, Hemofarm 7-3, Crvena zvezda 6-4, Vojvodina 5-5, Lajons 2-8, Borac 2-8, Vizura 1-9.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC