• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić? Pa za njega su svi pričali da je debeo! Odlično zna Nikolu, evo šta je lider Finske rekao kako će ga sačuvati!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najiskusnijih i najboljih igrača u taboru Finske Sasu Salin je pred meč sa Srbijom govorio o svojim uspomenama na ABA ligu i Nikolu Jokića. Od izvještača MONDA sa Eurobasketa Nikole Lalovića

 sasu salin o srbiji  Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Sasu Salin je u prvom meču na Eurobasketu bio neprecizan i sa 1/6 za tri nije pomogao svom timu da dođe do pobjede u tijesnom meču sa Izraelom, ali onda ga je krenulo u drugoj utakmici - sa šest trojki izrešetao je Poljake.

Dotakao se i srpskog tima nakon toga i istakao da tim Svetislava Pešića ima sjajne košarkaše koji prijete sa svih mogućih pozicija. 

"Biće teško, oni imaju nevjerovatan tim, nevjerovatne igrače: Jokića, Micića, Lučića, možete slobodno da kažete da su svi sjajni", istakao je on. 

Igrao je sjajni finski šuter dugo vremena u ABA ligi sa ekipom Olimpije, a iz tih dana se sjeća sadašnjeg MVP-a NBA lige. 

"Naravno, igrao sam protiv Nedovića, Jokića, praktično ih sve znam. Bio je jako talentovan kada sam igrao protiv njega. Bio je veliki, ljudi su govorili da je debeo, ali on je samo bio veći od ostalih i pomalo spor. Naravno nisam očekivao da će da bude u NBA... Volim kada neko dokaže ljudima da nisu bili u pravu", ispričao nam je Salin. 

Pet godina je sa Olimpijom u Ljubljani igrao u ABA ligi, a koliko mu to znači pred naredni meč?

"Naravno da mi znači, znam kako igraju i kakav stil gaje. Biće teška bitka, oni će igrati jako i mi ćemo igrati jako kao i na svakom meču. Samo ćemo probati da im se suprotstavimo na terenu", rekao je on.

Na kraju su ga novinari pitali kako "čopor vukova", kako zovu reprezentaciju Finske, planira da zaustavi Jokića i Micića. 

"Ne možemo da kažemo sve tajne! Biće teško naravno, Jokić kao visoki igrač čak i u NBA sjajno asistira i dodaje čak i kada ga udvojite i utrojite. Probaćemo da njemu i Miciću otežamo meč i da se nadamo da će ostali da promaše", iskren je bio Salin. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC