• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatska izbjegla bruku, izvukla se na Eurobasketu: Estonija bila blizu šoka, promašila trojku za produžetak!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Hrvatska je u penal završnici uspjela da pobijedi Estoniju i da spriječi senzaciju.

 Hrvatska-pobijedila-Estoniju-poslije-drame-na-Eurobasketu-2022 Izvor: Profimedia

Hrvatska je uspjela da se izvuče i da spriječi bruku na Eurobasketu. Žestoko su se namučili protiv Estonije, na kraju su u penal završnici došli do trijumfa - 73:70 (20:16, 13:13, 20:19, 20:22). Poslije svega viđenog imaće poražena selekcija za čim da žali zbog dramatične završnice, promašenih penala i na kraju iznenadne šanse u vidu šuta za produžetak koji nije bio ni blizu da uđe u koš.

Ušli su Hrvati u ovaj duel sa zvanjem velikog favorita, mada to nikako nisu uspijevali da dokažu na parketu. U nekoliko navrata pokušavali su da naprave razliku, svaki put bi Estonci to stizali. Djelovalo je da je sve gotovo kada je početkom posljednjeg kvartala plus bio blizu dvocifrenog (57:48). Ali, tako nisu mislili estonski košarkaši.

Nisu se predavali do kraja, imao je Janari Joesar tri slobodna bacanja za izjednačenje na devet sekundi prije kraja (70:67) pošto ga je Dario Šarić fauliao na šutu za tri poena. Dao je dva, poslije čega je Džejlen Smit fauliran, bio je siguran sa penala (72:69), pa je Estonija tražila minut odmora da nacrta napad za preostalih sedam sekundi. Bojan Bogdanović spriječava šut za tri faulom, Sim-Sander Vene pogodio je prvonamjerno promašio drugo, pa je u borbi za skok fauliran Šarić. Dario je dao prvo, promašio drugo, Kualame se zaletio, šutirao sa oko pola terena i promašio.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bili su Karlo Matković (17, 4sk) i Dario Šarić 15 (12sk), dok je Bojan Bogdanović dao samo šest poena (1/3 za dva, 0/3 za tri). Na drugoj strani istakli su se Sim-Snader Vene (18) i Maik-Kalev Kotsar (17, 5sk). U narednom kolu Hrvatska igra sa Italijom, a Estonija sa Velikom Britanijom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC