• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KLS: Partizan mt:s ubjedljiv za kraj

Partizan mt:s u meču bez rezultatskog značaja pobijedio Hemofarm 85:66. Mladići dobili šansu i iskoristili je.

 KLS: Partizan mt:s ubjedljiv za kraj Izvor: MONDO

Mečevi Partizana mt:s i Hemofarma uvijek su donosili uzbuđenja i tenzije. Tako nije bilo danas u kasnim popodnevnim časovima u "Pioniru".

Pred oko 2.000 gledalaca, Partizan mt:s i Hemofarm odigrali su meč bez rezultatskog značaja, jer su obe ekipe ranije obezbijedile prve dvije startne pozicije pred plej-of.

U takvom, na obe strane rasterećenom meču, pobijedio je Partizan rezultatom 85:66.

Bila je to prilika za trenere obe ekipe, Vladu Jovanovića i Željka Lukajića, da pruže veću minutažu poletarcima (Jaramazu, Bešoviću i Bogdanoviću sa jedne i Lambiću i Petroviću sa druge strane). Bilo je i egzibicionih poteza, u kojima je prednjačio, pogađate, Jan Veseli.

Crno-bijeli su u drugoj četvrtini od rezultata 25:26, serijom 8-0, stekli prednost i poveli 33:26, da bi do poluvremena imali i +10 (41:31).

Domaćin je potpuno iskoristio prednost u visini pod obručima. Bez jedinog klasičnog centra Džeroma Džordana (pauzira zbog operacije slijepog crijeva), Hemofarm nije mogao da parira šampionu. Odnos u skokovima u prvom poluvremenu bio je 26 prema 13 za Partizan. Na kraju meča 43 prema 26 za Partizan.

Partizan je odlučnije ušao i u drugo poluvrijeme. Trojkom Dragana Milosavljevića i poenima Nemanje Jaramaza i Raška Katića, crno-bijeli su otišli na +16 (50:34). Seriju je nakratko prekinuo Boris Savović, a domaćin je nemilosrdno punio koš rivala do maksimalnih +21 (61:40).

Viđeno je u tom dijelu igre i nekoliko borbenih momenata, prije svega Vladimira Lučića, koji se u jednom napadu bacio za loptu kako ne bi otišla u aut, a u nastavku akcije Partizan je poentirao.

Imao je Vlada Jovanović dovoljno "lufta" da pred kraj treće četvrtine na parket pošalje sljedeću petorku: Džerels, Jaramaz, Bogdanović, Veseli i Bešović.

Trojkom Jana Veselija i zakucavanje Bogdana Bogdanovića početkom posljednjeg dijela igre, Partizan je imao najubjedljiviju prednost - 76:52. Utakmica je već bila riješena...

Hemofarm je odigrao i bez Miljana Pavkovića i Bojana Krstovića što se odrazilo i na organizaciju napada. U negativnom smislu, razumije se. Ipak, najveći problem Hemofarma je bio taj što je u ovaj meč ušao bez potrebne energije, usudili bismo se da kažemo, bez ikakve.

Sa druge strane, Partizan je imao više želje za pobjedom, jer je igrao pred svojom publikom, a i želio je da u plej-of uđe u pozitivnoj atmosferi.

Dragan Milosavljević je sa 14 poena bio najefikasniji u Partizanu (postigao je tri trojke iz pet pokušaja), Raško Katić je ubacio 12, Veseli 11, Jaramaz 9. Treba istaći i Džejmsa Gista koji je uhvatio devet lopti.

Kod gostiju samo Ivan Maraš, Mladen Jeremić i Milivoje Božović dvocifreni - prvi 15, drugi 11 poena, treći 10 poena.

Mnogo značajnije utakmice, koje će dati odgovor na pitanje koja će ekipa biti četvrti učesnik plej-ofa, biće odigrane u subotu.

FMP-u je potrebna pobjeda nad Radničkim u Kragujevcu i tom pobjedom bio bi treći, što bi značilo da će Kragujevčani morati da izdvoje 150.000 za učešće u NLB Ligi. Ekipa iz Železnika će biti učesnik plej-ofa i ako izgubi, ali onda mora da navija da Metalac dobije OKK Beograd.

Crvenoj zvezdi je potrebna pobjeda nad Mega vizurom, ali i pobjede OKK Beograda i Radničkog. U tom slučaju Zvezda bi bila četvrta i u plej-ofu bi igrala protiv Partizana.

Partizan je ligaški dio završio kao prvi, a Hemofarm je drugi. Radnički, svakako, ide u plej-of, samo je dilema sa koje pozicije - tri ili četiri.

Polufinale plej-of se igra na dvije dobijene utakmice, finale na tri.

REZULTATI I PAROVI POSLJEDNJEG KOLA:

Partizan mt:s - Hemofarm 85:66 (23:20, 18:11, 25:18, 19:17)

subota (svi od 19 časova):

Crvena zvezda - Mega vizura
Radnički - FMP
OKK Beograd - Metalac

TABELA: Partizan mt:s/+1/ 13-1, Hemofarm /+1/ 10-4, Radnički 7-6, FMP Železnik 6-7, Metalac 5-8, Crvena zvezda 5-8, OKK Beograd 4-9, Mega Vizura 3-10.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC