• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea vratila brejk!

Košarkaši Igokee izjednačili su protiv Širokog (76:70) u finalnoj seriji plej-ofa prvenstva Bosne i Hercegovine i vratili prednost domaćeg parketa.

 Igokea vratila brejk! Izvor: MONDO

Nakon šokantnog poraza u Laktašima (80:76), "igosi" su u subotu pokazali karakter na "Pecari" i stigli do važnog trijumfa koji im vraća nadu da mogu skinuti krunu aktuelnom šampionu.

Široki - Igokea (18:15, 12:15, 16:21, 23:26).

Najzaslužniji za pobjedu gostiju bio je bez sumnje Donel Harvi sa 17 postignutih poena, ali što je mnogo važnije, isto toliko skokova, od čega barem pola ofanzivnih, koji su donijeli prevagu u korist Aleksandrovčana.

Solidan je bio i Marko Đerasimović sa 10 koševa, ali od kojih su dvije trojke bile možda i presudne za trijumf "igosa".

Ipak, nije dobro krenulo za izabranike Slobodana Klipe u subotu uveče, jer je domaćin u prvih 20 minuta konstatno vodio. Imao je Široki po tri-četiri razlike, a najviše plus pet, dok su gosti iz Aleksandrovca samo dva puta stekli mininalno vođstvo. U finišu prvog (13:11), odnosno drugog kvartala (30:29).

Utakmica je bila vrlo izjednačena, iako su učenici Ivana Velića bili nešto bolji u šutu, ali je ofanzivni skok, posebno Harvija, držao "igose" u egalu.



Trojkom Bojana Đurice u posljednjem minutu druge četvrtine, Igokea je stigla do druge prednosti (30:29), ali je uslijedio brz prekršaj i polovičan učinak sa linije slobodnih bacanja Vedrana Morovića (30:30).

Četiri sekunde bile su dovoljne za napad ekipe Slobodana Klipe, ali je Brajan Čejs nakon solo-prodora pogodio samo obruč za odlazak na odmor.

U nastavak uzbudljive utakmice na "Pecari", bolje su ušli gosti i sa nekoliko laganih pena i trojkom Stefana Nađfejija stigli do "plus 10", a potom i "plus 12" (47:35), što je bila najveća prednost oba tima na susretu.

U tim momentima, aktuelni šampion nije postigao koš puna četiri minuta, ali je Velić odlučio da prekine muku i poslije minuta odmora, Široki se serijom Morovića od 7:0 vratio u utakmicu.

Toj seriji domaćina "kumovao" je Brajan Čejs sa nekoliko ishitrenih šuteva i dvije izgubljene lopte, ali je zato ofanzivnim skokom Harvi nastavio da "melje", pa se u posljednjih deset minuta ušlo sa prednošću "igosa" od pet poena (51:46).

Početak posljednjeg perioda pripao je Širokom, koji je trojkama Morovića i Frana Pilepića potpuno anulirao prednost Igokee, pa je morao da reaguje Klipa, koji se jako ljutio na svoje igrače zbog puštanja domaćina da šutira izvan linije 6.75.

Uzvratio je Nebojša Joksimović, u svom stilu, trojkom sa visokim lukom, a onda i Đerasimović (63:56), pa je Igokea mogla malo "lakše da diše" na uzavreloj "Pecari" na četiri minuta do kraja.

Đerasimović je potom opet pogodio trojku i odveo goste na "plus 11", koji su prelomili utakmicu. Tako se barem činilo, ali su gosti dopustili Širokom da se serijom od 6:0 vrati u meč (70:65) na 120 sekundi do kraja.

U triler završnici, nedovoljno oporavljeni kapiten Širokobriježana Šime Špralja pogriješio je u odsudnom trenutku, doduše nije ni mogao bolje na reaguje na nerezonski pas Morovića, pa je Igokea preko bacanja Nađfeja, definitivno slomila domaćina za konačnih 76:70.

Sljedeći dvoboj na programu je u Laktašima u utorak, a serija se igra na tri pobjede.

ŠIROKI: Štemberger 7, Planinić 6, Pilepić 10, Naletilić 1, Bilinovac, Ramljak 3, Peršić, Špralja, Šakić 16, Barać, Morović 13, Grgat 14. Trener: Ivan Velić.

IGOKEA: Đerasimović 10, Dozet 7, Đurica 3, Nađfeji 9, Čejs 10, Pantić 12, Šutulović, Joksimović 6, Florens 2, Harvi 17. Trener: Slobodan Klipa.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC