• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nikitović: Zaslužili smo, ali...

Trener košarkaša Crvene zvezde žali što je na kraju nekoliko poena presudilo da se njegov tim ne plasira na četvrto mjesto Superlige Srbije.

 Nikitović: Zaslužili smo, ali... Izvor: MONDO

Crveno-bijeli su uoči posljednjeg kola zavisili od rezultata drugih utakmica i jedan od njih im nije išao na ruku.

Metalac je pobjedom nad OKK Beogradom omogućio FMP Železniku da zauzme četvrtu poziciju, plasira se u plej-of i stekne pravo da uplatom 150.000 evra na ime "vajld karda" postane učesnik NLB Lige 2011/12.

Ubjedljiva pobjeda Zvezde nad Mega Vizurom (103:75) samim tim je postala potpuno irelevantna...

"Pokušali smo da odigramo ozbiljno. Imali smo veliku šansu u prethodnim utakmicama, nismo uspjeli. Šta da radimo, život ide dalje", procijedio je kapiten ekipe Boris Bakić.

"Čestitam igračima na igrama i zalaganju tokom cijele Superlige. Nažalost, posljednja pobjeda nije nam ništa značila", nadovezao se trener Saša Nikitović.

Ko zna šta sve može da se promijeni do oktobra, ali kako sada stoje stvari, Zvezda poslije devet godina neće biti učesnik regionalnog takmičenja.

Takođe, izostaće iz završnih borbi za titulu prvaka države, što je posljednji put zabilježeno u sezoni 2001/02.

Bila je to sezona pred dolazak Zmaga Sagadina na čelo stručnog štaba. Trener je bio Miroslav Nikolić, a opstanak u prvenstvu Srbije izborila ekipa koju su činili Ajzeja Moris, Stevan Peković, Nišavić, Nedić, Tica, Milutin Aleksić, Dozet, Jovan Koprivica, Đaletić.

Gdje je "zapelo" na putu do plej-ofa?

"Cilj je bio da dobijemo sve ekipe koje su u Superligu ušle iz srpske lige i eventualno nekog jačeg protivnika. Međutim, izgubili smo od OKK Beograda i Metalca", počeo je Nikitović.

Na kraju je FMP odnio prevagu zbog koš-razlike u "trouglu" sa Zvezdom i Metalcem. Bio je uspješniji od crveno-bijelih za šest poena.

Drugim riječima, da je Zvezda prije nekoliko dana u Železniku izgubila sa sedam, umjesto sa deset poena razlike (a imala je i "plus devet" u drugom poluvremenu), sada bi njen pogled u budućnost bio znatno vedriji.

"Pred početak lige smo svrstavani među timove sa dna tabele, bez šansi za prva četiri mjesta, a onda smo bili na jednu loptu od tog plasmana - u meču sa OKK Beogradom (88:89), pa čak i Partizanom (92:95)", rekao je trener Zvezde.

"Čuo sam jednog igrača FMP-a kako kaže 'ako se plasiramo, možemo da zahvalimo nekim protivničkim timovima'. Mislim da smo i mi zaslužili da idemo dalje. Ali, Superliga je bila nikad ujednačenija i kockice su se poklopile tako da zbog nekoliko poena budemo peti".

Iako nije mogao da kaže kakva je dalja sudbina njega i sadašnjih prvotimaca, Nikitović je konstatovao da klub i navijači Zvezde ipak mogu da izvuku neke pozitivne stvari iz finiša sezone.

"Imamo najbolje strijelce lige (Uroša Nikolića i Nemanju Nedovića) i prvog skakača (Savu Lešića). Neke stvari su se promijenile nabolje".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC