• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Dalas vratio brejk

Mavsi opet vode u finalu Zapada (2:1). Na gostovanju Oklahoma Siti Tanderu brzo su stekli 23 poena prednosti, a onda umalo doživjeli "raspad sistema".

 NBA: Dalas vratio brejk Izvor: MONDO

Nije Dalas bio daleko od reprize četvrtog meča prvog kola sa Portlandom, kada je takođe imao "plus 23" i izgubio herojskom partijom Brendona Roja.

Ovog puta je Dirk Novicki uspio na vrijeme da ugasi požar - 93:87 (27:12, 25:24, 18:20, 23:31), za ekspresno vraćenu prednost domaćeg terena.

Oklahoma je dva dana ranije slavila u gostima sa 106:100 i izjednačila rezultat u seriji na 1:1, ali sada za plasman u veliko finale mora da dobije tri od potencijalne četiri utakmice sa Mavsima. Četvrta, tj. prva sljedeća, na programu je u noći između nedjelje i ponedjeljka na njenom parketu.

Novicki i Šon Merion ubacili su po 18 poena za Dalas, a Rasel Vestbruk 30 i Kevin Durent 24 za Oklahomu.

Najbolji strijelci dva tima nisu imali svoje veče, pošto je njemački veteran šutirao 7/21 iz igre, a Durent 7/22, uključujući 0/8 za trojku.

Peđa Stojaković na terenu je proveo 16 minuta, zabilježivši sedam poena (šut 3/7), tri skoka i jednu asistenciju. Tajson Čendler imao je osam poena i 15 skokova, Džejson Kid 13 poena, šest skokova i osam asistencija.

Gosti su početkom druge četvrtine vodili 35:12, u finišu prvog poluvremena 52:31, a sredinom trećeg perioda 65:44. I to im nije bilo dovoljno za mirnu završnicu, jer je Tander daleko agresivnijom igrom prišao na samo 89:85.

Međutim, to je bilo na samo 24 sekunde do kraja... Novicki i Džejson Teri pogodili su sva četiri slobodna bacanja i Dalas se izvukao...

Domaći tim je najbolju šansu za preokret propustio pri rezultatu 78:84, kada su Vestbruk i Dekvon Kuk promašili trojke.

Novicki, na kojeg su išli skoro svi napadi u završnici, ubacio je deset od Dalasovih 15 poena u posljednjih sedam i po minuta.

"Malo toga nam je polazilo za rukom u napadu tokom drugog poluvremena. Morao sam da ostanem agresivan, kakav sam već 13 godina u ovom timu", rekao je Novicki.

Mavsi su na dvije utakmice kod kuće primili 109 poena u prosjeku. Trener Rik Karlajl poslije toga je rekao da je Oklahoma bolja ekipa od dvostrukih uzastopnih prvaka, Los Anđeles Lejkersa, koje je Dalas "počistio" u prethodnoj rundi.

"Igrali smo užasnu odbranu na prva dva meča. Ovo je bilo mnogo bolje, ali sada moramo da zadržimo taj nivo".

Ruku na srce, igrači Oklahoma Sitija promašili su mnogo otvorenih šuteva... Tako se Durent nalazi u seriji od 13 "ćoraka" van linije 7,24 metra, računajući drugu i treću utakmicu serije.

"To ne liči na mene", izjavio je vižljasti bek Tandera.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC