• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Nijemci tražili karticu od trenera, ali čuli "ne! Selektor nasmijao sve kada je objasnio zašto im ne da novac (VIDEO)

Autor Haris Krhalić

Selektor njemačke reprezentacije, najprijatnijeg iznenađenja Eurobasketa, nije bio tako izdašan kao njegov kolega iz Italije.

 Selektor Njemačke nije dao svoju karticu košarkašima Izvor: Twitter/AStroggylakis/Screenshot

Italijanski trener Đanmarko Poceko dao je platnu karticu svojim igračima nakon što su u ludoj utakmici pobedili Srbiju u osmini finala Eurobasketa, i nije mario koliko će potrošiti na hranu, piće i muziku, međutim njegov kolega sa klupe njemačkog nacionalnog tima Gordon Herbert nije to isto učinio za plasman u polufinale turnira.

Herberta su novinari poslije utakmice upitali da li će nakon trijumfa karijere protiv Grčke (107:96) popiti čašu vina kao nagradu za lijep rezultat, na šta je uzdahnuo i objasnio kako sigurno neće slaviti.

"Znam samo da neću dati kreditnu karticu svojim igračima. Prijalo bi mi više hladno pivo umjesto čaše vina. Pitao me je Denis Šreder za kreditnu karticu, samo sam mu rekao da sam se triput razvodio, neće ti se dopasti limit na njoj", nasmijao je sve prisutne sjajni selektor Njemačke koji će možda da se "otvori" ako Njemačka dođe do medalje.

Njemačka će se za mjesto u finalu Eurobasketa boriti protiv Španije, koja je oslabljena, ali ima veliko iskustvo završnica takmičenja, dok je na strani "pancera" ipak domaći teren koji je i protiv Grčke bio važan faktor.

Podsjetimo, jedinu zlatnu medalju nemačkoj košarci donio je 1993. godine Svetislav Pešić na Eurobasketu, dok uz to imaju i evropsko srebro iz Beograda (2005), odnosno svjetsku bronzu iz Indijanapolisa 2002. godine. Možda je došlo vrijeme da ova generacija ponovi uspjehe...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC