• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina deca najbolja u Srbiji

FMP je najbolji u Evropi, ali gazde u zemlji su juniori Crvene zvezde.

 Zvezdina deca najbolja u Srbiji Izvor: MONDO

Titulu šampiona Srbije klinci sa Malog Kalemegdana osvojili su savladavši u finalu vršnjake (dečaci 1991. i 1992. godište) iz Zemuna - 84:69.

"Ovo je ogoroman uspeh, a titula još dobija na težini ako se zna da je većina ove Zvezdine dece godinu dana mladja od konkurencije. Hvala svima koji su nas podržali. Bio je ovo težak turnir, iscrpljujući... još sam pod jakim utiskom, rano je za neku dublju analizu, sačekajmo da se euforija slegne pa ćemo pričati", izjavio je kratko posle finala trener crveno-belih juniora Aleksandar Nikitović.

Zemunci su u grupnoj fazi takmičenja preskočili "pantere", medjutim, nije im pošlo za rukom da iznenade i drugog učesnika završnog turnira juniorske Evrolige.

"Moji igrači su podlegli pritisku finala. Mislili su da su završili posao kada su dobili FMP i da su već postali prvaci. Uprkos porazu zadovoljni smo, jer smo pokazali da je Zemun u vrhu srpske juniorske košarke", rekao je trener Zemunaca Siniša Matić.

Poenima Suše u 12. minutu crveno-beli su prvi put na utakmici stekli dvocifrenu višak (25:14) i do kraja prednost više nisu ispuštali. Najbliže što su do kraja Zemunci prišli bilo je u 16. minutu, kada su deficit sveli na četiri poena.

Medjutim, usledila je nova serija Zvezde koju je u 19. minutu Nedović zaključio trojkom za vodjstvo 44:34. Sve je bilo gotovo devet minuta pre kraja utakmice, kada su crveno-beli nakon nesportske lične greške Stevanovića stekli nenadoknadivih 17 poena viška (67:50).

Kvartet Radosavljević - Nedović - Milošević - Stevović predvodio je Zvezdu, koju su sa tribina bodrili pojedini prvotimci, poput Krasnića i Kikanovića, potom bivši kapiten prvog tima Vuk Radivojević i skoro kompletna uprava.

Lazar Radosavljević je nanizao 16 poena, Nemanja Nedović jedan manje, Dušan Milošević ubacio je 12 poena, a Aleksandar Stevović 11.

U ekipi Zemuna najefikasniji je bio Nikša Nikolić sa 17 poena. Filip Šepa je postigao 13, a Nikola Vukovicb 12.

Ekipa koja je pre dve nedelje u Madridu pokorila Evropu, FMP Železnik, osvojila je treće mesto. "Panteri" su u utakmici za bronzu trojkom Ivana Zarića u poslednjoj sekundi savladali Hemofarm 88:87.

Trofej kapitenu pobedničke ekipe Marku Loncoviću predao je srpski selektor Dušan Ivković. Završne borbe u zemunskom "Pinkiju" posmatrao je i trener Partizana i selektor Crne Gore, Duško Vujošević.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC