• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Pirs - Lebron, kakav duel!

Boston Seltiks dobili majstoricu protiv Klivlend Kavalirsa (97:92) i posle sedam iscrpljujućih mečeva obezbedili smenu na tronu Istoka.

 NBA: Pirs - Lebron, kakav duel! Izvor: MONDO

Pol Pirs postigao je 41, a Lebron Džejms 45 poena. Ipak, Pirs je u odlučujućim trenucima imao konkretnu pomoć saigrača i Boston Seltiks savladali su Klivlend Kavalirse rezultatom 97:92, za 4:3 u pobedama i plasman u finale plej-ofa Istočne konferencije!

"Mene je krenulo i Lebrona je krenulo. Nijedan nije hteo da njegov tim izgubi i ispadne", rekao je Pirs, čiji je duel sa Džejmsom podsetio na obračun Lerija Birda i Dominika Vilkinsa od pre tačno 20 godina.

I tada je idol domaćih navijača izgubio od najboljeg igrača gostiju, ali su "kelti" rešili majstoricu u svoju korist i pronašli put do finala Istoka.

"Dobro se sećam te utakmice. Kako da je zaboravim, kada je stalno prikazuju na našem džambotronu", dodao je Pirs, čiji je nadimak "Istina".

Boston je imao najbolji skor u regularnom delu sezone (66-16), što mu je donelo prednost domaćeg terena. Koliko je ta prednost značajna, svedoči podatak da su "zeleni" u prve dve runde plej-ofa dobili svih osam mečeva kod kuće, a izgubili svih šest kao gosti.

Kako će se odvijati naredna serija, protiv Detroit Pistonsa, počećemo da saznajemo od utorka, kada je na rasporedu prva utakmica. Boston je poslednji put bio šampion daleke 1986. godine i za dugo čekanu titulu verovatno će morati da makar jednom slavi van svoje dvorane...

"Uživaćemo u ovom osećaju, ali svesni smo da će svaka sledeća plej-of serija biti sve teža", izjavio je Kevin Garnet, koji je postigao 13 poena i uz veterana Pi Džej Brauna (10p) zatvorio spisak igrača Bostona sa dvocifrenim učinkom.

Džejms je tu vrstu saradnje dobio samo od greškama sklonog plejmejkera Delontea Vesta, koji je ubacio 15 poena. Sledeći na listi strelaca bili su Zidrunas Ilgauskas sa osam i Saša Pavlović sa sedam poena.

Lebron je praktično igrao simultanku i malo je nedostajalo da je reši u korist Klivlenda. Ipak, kada su se gosti primakli na samo 89:88, sjajni bek je doneo nekoliko loših odluka u fazi napada, promašio tri šuta i to je bio kraj.

"Boston je uložio veliki napor da bi odlučujuće utakmice igrao na svom terenu. Mi smo igrali u gostima, imali smo nekoliko izgubljenih lopti, nekoliko puta smo im dozvolili da poentiraju posle ofanzivnih skokova i zato nije iznenađenje što smo poraženi", rekao je trener Kavsa Majk Braun.

Prošlogodišnji prvaci Istoka tako su okončali takmičenje, a za mesto u velikom finalu boriće se povratnici na veliku scenu i košarkaši Detroita, koji su i šestu sezonu zaredom stigli na dva koraka od titule.

Na Zapadu Los Anđeles Lejkersi očekuju pobednika majstorice između Nju Orleans Hornetsa i San Antonio Sparsa, koja je na rasporedu u noći između ponedeljka i utorka.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC