• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčeve "crne minute" izvukao fantastični Aleksandar Langović! Druga pobjeda crveno-plavih!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaški Borca iz Banjaluke savladali su Vrijednosnice iz Osijeka u drugom kolu prvog turnira ABA lige 2 na Zlatiboru.

 KK Borac - Vrijednosnice Osijek, Druga ABA liga Izvor: ABA liga 2/Dragana Stjepanović

Nakon uvodnog trijumfa protiv Širokog na Zlatiboru, banjalučki Borac se u drugom kolu sastao sa ekipom Vrijednosnica Osijek i stigao do drugog trijumfa.

BORAC - VRIJEDNOSNICE OSIJEK 81:70 (23:14, 23:25, 22:17, 13:14)

Banjalučani su od starta utakmice bili bolji rival i na krilima raspoloženih Aleksandra Langovića i Teodora Simića stekli prednost od devet poena poslije prve četvrtine (23:14).

Međutim, na početku drugog perioda, Osječani su uspjeli da smanje rezultat, da bi potom izabranici Zorana Kašćelana uspjeli ponovo da se odlijepe na dvocifrenu razliku na "plus 13" (36:18) zahvaljujući sjajnoj partiji Langovića.

Pokušavao je trener hrvatskog predstavnika Srđan Helbih da minutom odmora prekine dominaciju krilnog centra banjalučke ekipe, međutim, razlika crveno-plavih je nastavila da raste sve do posljednjeg minuta kada su uspjeli da spuste na jednocifrenu razliku.

U posljednjoj sekundi iz "odbojke" je Langović majstorski pogodio, ali su sudije poništile koš nakon gledanja snimka.

U trećem kvartalu proradio je Amerikanac Džeron Martin, a s dobrom partijom nastavio je i Simić, pa je razlika u korist Banjalučana ponovo narasla na "plus 14" (55:41), ali se u odlučujućih 10 minuta ušlo sa prednošću od 12 pogodaka (68:56).

Osječani su uspjeli ponovo da smanje na početku posljednje četvrtine, a poslije trojke Tihomira Vranješa, a onda i Marka Bošnjaka (70:65) razlika se potpuno istopila.

Borac je za prvih pet minuta četvrte četvrtine ubacio samo dva poena, što je i doprinijelo da se Vrijednosnice u potpunosti vrate u utakmicu (70:67).

Čak dvije "banane" Tokića podigle su hrvatski tim, ali kad je bilo najpotrebnije Langović je ponovo bio na visini zadatka, osiguravši "plus 10" banjalučkoj ekipi (77:67) što je i prelomilo meč.

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Aleksandar Langović sa 31 poenom i devet skokova, Martin Džeron i Teodor Simić su postigli po 12, a još je dvocifren bio Jan Rebec sa pogotkom manje.

Kod hrvatske ekipe prednjačio je Matej Tokić sa 17 koševa.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC