• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić se mučio i ušao u istoriju NBA - prestigao je legendu! Nikola upisao tripl-dabl protiv sunarodnika!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nikola Jokić upisao je 79. tripl-dabl u karijeri i prestigao je Vilta Čembrlena na listi.

 Novi tripl-dabl Nikole Jokića, srušio Vilta Čemberlena Izvor: Profimedia

Nikola Jokić prestigao je Vilta Čembrlena i postao centar sa najviše tripl-dabl učinaka u istoriji NBA lige. U pobjedi protiv Oklahome (122:110) upisao je svoj 79. tripl-dabl u karijeri i pokazao još jednom svima zašto je dvostruki uzastopni MVP. Sve to uspio je da uradi iako je odigrao jedan od najlošijih mečeva do sada i upisao tripl-dabl - 15 poena, 14 asistencija i 13 skokova, ali i 10 izgubljenih lopti! Ispred njega je sada Lebon Džejms sa 105 mečeva sa dvocifrenim učincima u tri kategorije.

Ovako nešto može samo Nikola, da ispiše istoriju i u utakmici u kojoj je zaista igrao ispod svog nivoa. Prvo poluvrijeme završio je sa samo dva poena, uz devet skokova i osam asistencija. Uputio je samo dva šuta iz igre (1/2), a njegov tim je uprkos svemu tome bio izuzetno efikasan (71:57). Eron Gordon imao je 23 poena u tom momentu. Ali, Tanderi su mlad tim koji ne odustaje, pokazali su to u drugom poluvremenu. Iskoristili su sve svoje prednosti, šetali su se kroz reket u trećoj dionici i vratili su se u potpunosti u meč.

Aleksej Pokuševski dao je koš kojim je Oklahoma došla do prvog vođstva na utakmici (93:91) i stvari nisu izgledale dobro za Nagetse. Jokić je u tom periodu odmarao, ali je tu bio neko drugi da "povuče". Džamal Marej izveo je spektakularno zakucavanje, pored čuvara, iza leđa, jedan od najljepših poteza u sezoni i upravo je tako pogurao svoj tim. Bilo je 101:101 kada su Marej i Jokić preuzeli odgovornost, pokrenuli seriju 13:2 i riješili pitanje pobjednika.

Kada je lista strijelaca u pitanju kod pobjednika najbolji su bili Gordon (27, 5sk) i Marej koji je proveo čak 33 minuta na parketu što je sjajna vijest za Majkla Melouna, dao je 24 poena. Na drugoj strani Aleksej Pokuševski je dao šest, uz sedam skokova, a sjajnu partiju pružio je Šej-Gildžus Aleksander sa 37 poena. Bila je ovo utakmica u kojoj su mogle da se vide i sve mane Nagetsa, prvenstveno u odbrani. Preveliki broj lakih poena, slabo kretanje u defanzivi. Imaće Meloun i saradnici pune ruke posla.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC