• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki izbori zaustavili košarku - nijedan NBA meč tokom noći: Svi dobili slobodan dan, najveće zvijezde u kampanji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji NBA igrači su umjesto na parketu imali obaveze u izbornoj kampanji, pozivali su ljude da glasaju.

 Bez mečeva NBA lige zbog izbora u SAD Izvor: Twitter/NBA Coalition/printscreen

Rijetko se dešava da u sred sezone ljubitelji košarkenakon buđenja nemaju priliku da pročitaju rezultate i izvještaje sa NBA mečeva. Takav slučaj bio je u srijedu ujutru, pošto se tokom prethodne noći nije odigrao nijedan košarkaški meč u najjačoj ligi na svijetu - razlog za to su američki izbori!

Po prvi put u istoriji NBA ligi izbori su uticali na raspored. Zbog glasanja za predstavnike lokalne vlasti, guvernere, trećinu članova Senata i cijeli Predstavnički dom najbolji košarkaši u SAD nisu izlazili na teren, ali su imali obaveze. NBA timovi organizovali su druženja sa navijačima, tokom kojih su i neka od najpoznatijih lica pokušavala da utiču na ljude da učestvuju u demokratskom procesu.

Svi timovi igrali su dan ranije kako bi uspjeli da nadoknade predviđenu pauzu, pa su tako igrači poput Lebrona mogli da se posvete "lobiranju". On je poslao snažnu poruku glasačima. "Imamo toliko mogućnosti da se izborimo za velike promjene, a jedini način da to uradimo je da odemo na glasačko mjesto i da glasamo. Kada ljudi čuju da se glasa, automatski misle da se glasa za predsjednika, ali glasanjem mogu promijeniti mnogo toga što se dešava u njihovoj zajednici. Jedini način da to uradite je da glasate", glasila je poruka Lebrona Džejmsa.

Po tradiciji, ovakva vrsta izbora u Americi obavlja se na polovini predsjedničkog mandata i služi kao svojevrstan test za administraciju aktuelnog predsjednika. Džon Bajden i njegovi najbliži saradnici vidjeće nakon brojanja glasova da li se podrška u narodu promijenila u odnosu na prethodne izbore - one na kojima je izglasan za predsjednika SAD.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC