• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Belgiji ne znaju ko je Itudis - sad će ga zapamtiti! Portparol se obrukao, nije mogao da pročita grčka imena (VIDEO)

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Sjajnu utakmicu u Monsu odigrale su reprezentacije Belgije i Grčke, ali slavu nisu odnijeli košarkaši.

 U Belgiji ne znaju ko je Dimitris Itudis Izvor: Twitter/ZakkasGeorge/Screenshot

U ponedjeljak veče u okviru osmog kola kvalifikacija za Mundobasket u belgijskom gradu Monsu koplja su ukrstile domaća reprezentacija Belgije i Grčke. Mučili su se puleni Dimitrisa Itudisa, igralo se vrlo čvrsto od prvog do posljednjeg minuta i neizvesnost je trajala do samog kraja, ali su Heleni preživjeli sjajnu partiju Belgije i upisali zlata vrijednu pobjedu - 72:70. I na taj način otvorili i sebi i Srbiji vrata ka Svjetskom prvenstvu.

Pored neizvjesne završnice i napetosti od početka da kraja slavu nisu odnijeli košarkaši dva tima, već su društvene mreže preplavili smiješni snimci sa konferencije za medije nakon utakmice.

Moderator konferencije je poslužio kao "živi dokaz" da je košarka u nekim evropskim zemljama manje važan sport, odnosno da u belgijskoj javnosti i dalje vlada doza neupućenosti, za razliku od fudbala. Pri pokušaju da najavi sagovornike, pogrešno je oslovio trenera gostujuće reprezentacije Dimitrisa Itudisa i njegovog igrača Panajotisa Kalaicakisa. Pogledajte kako je to izgledalo:

Belgijska javnost je pretežno fudbalska, pa i ne čude ovakvi ispadi. Dimitris Itudis se samo nasmijao i ispravio zbunjenog portparola. Još jedan "šmekerski" potez, jednog od najboljih trenera Evrope.

Reprezentativci Srbije su poslije velike borbe savladali Tursku rezultatom 77:76. Podsjećamo da Srbija i Grčka igraju u istoj grupi kvalifikacija za Mundobasket i imaju po pet pobjeda i tri poraza dok su Turska i Belgija na tri pobjede i pet poraza. Grci imaju bolji skor u duelima sa Belgijom i Turskom, i ovom pobjedom su ovjerili vizu za Svjetski kup koji se održava u Indoneziji, Japanu i na Filipinima narednog leta. Orlovima je potrebna još jedna pobjeda u februarskom prozoru da otklone sve dileme, pošto imaju bolji učinak u međusobnim okršajima sa Turskom, ali slabiji sa Belgijom. Sastaju se 24. februara sa Grčkom na strani i u posljednjem kolu, 27. februara, dočekuju Veliku Britaniju.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC