• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NBA: Šampioni pokvarili žurku u Nju Orleansu

Partibrejkersi su bili u Nju Orleansu. Aktuelni šampioni su u finalu Zapada.

 NBA: Šampioni pokvarili žurku u Nju Orleansu  Izvor: MONDO

U odlučujućoj sedmoj utakmici polufinala Zapadne konferencije San Antonio Sparsi slavili su u Nju Orleansu rezultatom 91:82.

"Verovali smo da možemo do pobede... To je jednostavno iskustvo koje smo sakupili tokom godina. Nije nam ovo bila prva ovakva utakmica", poručio je Dancan, koji je susret završio sa 16 poena i 14 skokova.

I baš tako, odlučilo je iskustvo. Jer kako drugačije objasniti ishod utakmice ako se ima u vidu da su tri prethodna duela ovih rivala u Nju Orleansu završavala ubedljivom pobedom domaćina.

Očekivalo se i u "majstorici" da će prednost domaćeg terena imati presudnu ulogu. Pogotovo posle uvodnih minuta u kojima je Nju Orleans konstantno imao prednost.

Krajem prve četvrtine, medjutim, San Antonio prelazi u vodjstvo koje nije ispuštao do kraja. Trio Djinobili, Dankan i Parker opet je bio na visini zadatka i Sparsi će šest put u poslednjih deset godina igrati u finalu Konferencije.

"Želim da moji momci upamte ovaj osećaj i da ga sačuvaju za početak priprema za sledeću sezonu. ... Sve u svemu, veoma sam ponosan na njih, jer smo od ekipe koja prošle godine nije dohvatila plej-of, stigli do toga da pošteno namučimo aktualne šampione", izjavio je trener Hornetsa Bajron Skot.

Sa 26 koševa Argentinac Djinobili je bio prvi strelac meča, dok je Parker uz 17 poena imao i pet asistencija.

U poraženom Nju Orleansu istakli su se Dejvid Vest sa 20 poena i devet skokova, Kris Pol koji je, uz 18 koševa, imao 14 asistencija i osam skokova i Dženero Pargo sa 18 poena.

Podbacio je Predrag Stojaković koji je utakmicu završio sa svega sedam koševa i četiri uhvaćene lopte.

Protivnik San Antoniju u finalnoj seriji Zapada biće Lejkersi iz Los Andjelesa koji su drugom polufinalu pobedi Jutu Džez sa 4:2.

U finalu Istočne konferencije igraće Boston Seltiks i Detroit Pistons. Boston je u polufinalnoj seriji bio bolji od Klivlenda (4:3) a Detroit od Orlanda - 4:1.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC