• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sve o istorijskom derbiju u Evroligi! Partizan za iskupljenje, Zvezda za nastavak dobrog niza - gdje je prenos, ko sudi?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Partizan dočekuje Crvenu zvezdu u prvom derbiju u Evroligi.

 Evo o istorijskom derbiju u Evroligi Partizan - Crvena zvezda prenos sudije Izvor: MN PRESS

Partizan protiv Crvene zvezde. Prvi put u Evroligi. Derbi sa posebnim značenjem - istorijski. Najveći meč srpske košarke nikada do sada nije odigran u Evroligi, to će se promijeniti u četvrtak uveče u beogradskoj "Areni" (20.30 časova). Pred oko 20.000 ljudi dva najjača tima u Srbiji odmjeriće snage u elitnom takmičenju.

Ko će biti bolji? Hoće li se radovati Željko Obradović sa crno-bijelima ili Duško Ivanović sa crveno-bijelima? Odgovor na to pitanje dobićemo u kasnim večernjim satima. Dok meč ne počne, mi vam predstavljamo neke od najvažnijih i najzanimljivijih informacija o ovom okršaju. Budite uz MONDO i večeras i pratite tekstualni prenos utakmice.

ZAŠTO JE OVO ISTORIJSKI DERBI?

Odgovor je prost - prvi je u Evroligi ikada! Nikada ranije Partizan i Crvena zvezda nisu odmjerili snage u ovom takmičenju, sada će se i to dogoditi. Partizan se vratio u Evroligu poslije osam godina, dobio je specijalnu pozivnicu i ima velike ambicije ove sezone. Zvezda je sa druge strane dugi niz godina u elitnom takmičenju i želi da se bori za plasman među osam najboljih. I jedni i drugi hoće da naprave iskorak, poslije ovog duela biće jasnije ko je tome za korak bliži. Glasajte i u anketi MONDA i kažite nam šta očekujete od ovog duela.

Anketa

Ko će pobediti u evroligaškom derbiju Partizan - Crvena zvezda?

  • Pobediće Partizan

    35% (7)

  • Pobediće Crvena zvezda

    60% (12)

  • Teško mi je da procenim, biće neizvesno

    5% (1)

Ko će pobediti u evroligaškom derbiju Partizan - Crvena zvezda?

Rezultati

KAKO PARTIZAN DOČEKUJE DERBI?

Izvor: MN PRESS

Partizan u nešto lošijem raspoloženju dočekuje ovaj derbi. Ima tri uzastopna poraza u Evroligi, od Barselone, Real Madrida i Valensije, uz poraz od Zvezde u duelu u ABA ligi. Loš niz prekinuo je trijumfom protiv Budućnosti (106:77) i sada mora da pokaže da je našao put za izlaz iz krize.

Veliki problem za Željka Obradovića su povrijeđeni igrači, već neko vrijeme nema Alekse Avramovića koji je počeo da trenira polako. Balša Koprivica je morao na operaciju zbog povrede, Alen Smailagić je povrijeđen, pa je uz to dobio i temperaturu poslije prethodnog derbija. Dosta problema za crno-bijele u tom dijelu.

Što se skora u Evroligi tiče, Partizan je na 4-7 i trenutno je na 13. mjestu, a isti broj pobjeda i poraza imaju Virtus i minhenski Bajern. Sljedeće nedjelje u duplom evroligaškom kolu gostuju Asvelu i dočekuju Efes.

KAKO ZVEZDA DOČEKUJE DERBI?

Izvor: MN PRESS

Za razliku od glavnog rivala, Crvena zvezda u znatno boljem raspoloženju čeka meč. Od dolaska Duška Ivanovića na klupu, crveno-bijeli su u seriji pobjeda. Slavili su na posljednjih sedam mečeva. U Evroligi su pali Asvel, Alba, Makabi i Virtus, a u ABA ligi Cibona, Partizan i Studentski centar. Žele da nastave taj niz i u derbiju.

Kada su povrede u pitanju, problem za ekipu jeste izostanak Nikole Ivanovića. Crnogorski plejmejker ušao je u formu dolaskom iskusnog trenera, razigrao se i onda se povrijedio baš na derbiju. U pitanju je povreda rebara i biće van terena najmanje mjesec dana.

Kada je skor u Evroligi u pitanju, Zvezda je na 13. mjestu sa skorom 5-6 koliko ima i devetoplasirani Makabi, kao i Panatinaikos i Valensija. U duplom evroligaškom kolu naredne nedjelje dočekuje Žalgiris i Armani.

KOŠARKA NIJE GLAVNA TEMA

Izvor: MN PRESS

U danima uoči derbija košarka nije bila glavna tema u Beogradu. Primat su preuzela saopštenja povodom navijača. Partizan je prvo saopštio da su ulaznice rasprodate i da neće biti gostujućih navijača. Zvezda se potom oglasila i tvrdila da će biti i da je tako dogovoreno sa bezbjednosnim službama. Partizan je to demantovao, pa je Zvezda poslala novo saopštenje i tražila da se oglase i bezbednosne službe. Čeka se konačna odluka o tome hoće li biti i pristalica crveno-bijelih ili će tu biti samo crno-bijeli.

"Apelujem na navijače da urade sve da utakmica prođe na najbolji način i da se posle meča priča isključivo u košarci. Ovu utakmicu gledaće cijela Evropa, neka vide lijepu sliku iz Beograda i da pričaju o lepom ambijentu i o prvoj utakmici dva beogradska kluba u Evroligi", rekao je Željko Obradović.

PRETHODNI DERBI I PREKID

Crvena zvezda pobijedila je Partizan pre 10 dana u derbiju u ABA ligi (90:74). Manje-više je tokom cijelog meča ekipa Duška Ivanovića kontrolisala dešavanja na terenu i ostvarila pobjedu. Partizan je pokazao dosta mana u defanzivi, a Zvezda dosta potencijala u ofanzivi.

Gledajući statističke parametre, crveno-bijeli su dominirali u reketu (42 naspram 18 poena), imali su više asistencija (19-12), dok su crno-bijeli bili nešto bolji u skoku (26-24). Taj meč prelomili su Luka Vildoza (19, 5as) i Nemanja Nedović (17, 5as). Oni će pokušati da ponove takvu partiju, dok će Partizan uraditi sve da ih zaustavi i da se iskupi za slabu igru u tom duelu, posebno u posljednjih pet minuta koje je Željko opisao kao "katastrofu". Taj meč obeležio je i sudijski prekid zbog kog je prva četvrtina trajala sat vremena

KO SU SUDIJE?

Huan Karlos Garsija
Izvor: MN PRESS

Evroligaški duel večitih sudiće sljedeća sudijska trojka - Huan Karlos Garsija (Španija), Robert Lotermoser (Njemačka) i Gitis Vilijus (Litvanija).

GDJE JE TV PRENOS?

Izvor: MN PRESS

Meč između Partizana i Crvene zvezde možete pratiti na Sport klubu. Uz to, tekstualni prenos utakmice biće i na MONDU.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC