• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Navijaš za mene, a radiš te stvari - ne može tako! Skandal trese NBA ligu, Mičel otvorio dušu: Ovo vam nikad nisam rekao

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od najboljih NBA košarkaša Donovan Mičel razočaran je tretmanom koji je imao u Solt Lejk Sitiju.

 Donovan Mičel iznio tvrdnje da su u Juti rasistički opredjeljeni Izvor: youtube/printescreen/ Bally Sports Ohio & Great Lakes

Dugo je Donovan Mičel sa velikim uspjehom nosio dres Juta Džeza i bio prva uzdanica te ekipe, međutim malo ko je znao za njegove probleme. Sada je u intervjuu za američke medije optužio ljude u Solt Lejku da su poprilično rasistički nastrojeni i da se nije osjećao prijatno dok je branio boje "Džezera". Tvrdi da mu je lakše u Klivlendu, gdje su Afroamerikanci dominantno stanovništvo.

""Sto odsto mi je zbog toga lakše. Neću da vas lažem oko toga. Nije tajna da sam se u Juti suočavao sa mnogo stvari van terena. Da budem iskren, ovo nikad nisam rekao, ali to me je iscrpilo. Uzimalo mi je energiju, samo zbog toga što ne možeš da sjediš u svojoj sobi i da navijaš za mene, a onda da radiš sve te stvari. Ne kažem da je takav svaki navijač, ali tvrdim da osjetite razne stvari", dodao je košarkaš., očigledno je ovdje aludirao na tretman koji su navijači u "Vivint areni" imali prema njemu.

Nije se tu zaustavio sadašnji košarkaš Klivlenda, nego je nastavio da opisuje i lične probleme tokom boravka u Solt Leku: ""U Juti sa tim moraš da se suočavaš svake večeri. Zaustavila me je jedno policija i policajac je bio drzak prema meni dok mu nisam pokazao svoju ličnu kartu. I zbog toga sam se uvijek pitao šta se događa mladom crnom klincu u Juti koji nema tu moć da kaže 'Evo ko sam ja'. I to je bila jedna od stvari koju sam primio veoma k srcu!", djeluje izuzetno revoltiran cijelom situacijom u toj saveznoj državi Mičel.

Juta je država koja ima nešto više od 3 miliona stanovnika, prema popisu bjelaca ima preko 80 pdsto, a u prošlosti su česti bili i pokreti koji nisu gledali blagonaklono ka crncima. Danas, po procjenama svega 1% crnaca živi u ovoj saveznoj državi, pa je očigledno Donovan Mičel nezadovoljan tretmanom koji imaju. On je trenutno član Klivlend Kavalirsa sa kojima blista u ovoj sezoni, trenutno su treća ekipa na istoku i navijači imaju velika očekivanja od njih, nikad veća još od ere Lebrona Džejmsa.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC