• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hit priča srpskog košarkaša - "A UNUTRA LOPOVI, VEĆ KRADU!" Mislio da ga legenda hvali, pa ostao šokiran u svlačionici!

Nekadašnji košarkaš Partizana prisjetio se detalja sa početka karijere, kada ga je trenirao legendarni Moka Slavnić.

 Branislav Ratkovica anegdota sa Mokom Slavnićem Izvor: Youtube/Jao Mile podcast/printscreen

Nekadašnji srpski košarkaš Branislav Ratkovica (37) ove sezone veoma uspješno vodi Metalac iz Valjeva, a na početku svoje trenerske karijere i dalje se priseća kako je izgledalo kada je počinjao da igra košarku. Na njegovu sreću, imao je priliku da u prvim seniorskim sezonama radi sa Zoranom Slavnićem, jednim od najboljih plejmejkera na ovim prostorima. I ta saradnja donijela mu je uspomene koje i danas prepričava.

Gostujući u podkastu nekadašnjeg kolege Mileta Ilića, Ratkovica je ispričao anegdotu sa samog početka karijere. On je davne 2004. godine sarađivao sa Zoranom Slavnić u ekipi Atlasa, a čuveni Moka fino ga je "isprozivao" nakon jednog meča. Na prvom treningu poslije meča delovalo je da će da ga hvali, a onda...

"Ima jedna anegdota... Ajde, vratićemo se na nadimak, sada kad sam se već sjetio. Mi igramo utakmicu, ja mislim Zadar. Slagaću te, tako nešto. I ja sam odigrao nekih dvadesetak minuta, onako mlad, nije to bilo loše. Onako... Tu i tamo, usponi i padovi. Sastanak poslije utakmice, sljedeći trening u ponedjeljak. Moka svima priča ko, šta i kako. Dolazi do mene i kaže 'Ti, mi tebi kad damo loptu kao da smo stavili pare u švajcarsku banku.' Ja već sebi rekao 'Uuu, super'. 'A unutra lopovi, već uzimaju, kradu', kaže", ispričao je Bane Ratkovica u podkastu "Jao Mile".

Ratkovica je u bogatoj karijeri nosio dres Beopetrola odnosno Atlasa, jednu sezonu proveo na pozajmici u Avala Adi, a zatim zaigrao za Megu. Nastupao je za Oldenburg, Tubingen, Petkim, Eskišehir, Artland, Politehniku Lvov, Lukoil, Partizan, Cibonu, Megu i OKK Beograd. Nakon igračke karijere počeo je da se bavi trenerskim poslom. Prvo je radio kao pomoćnik u MEgi, zatim samostalno predvodio OKK Beograd, a sada sjedi na klupi Metalca iz Valjeva.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC