• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanac zaboravio pravila, pa zbunjeno gledao sudiju: Cijele sezone igra Evroligu, a ne zna šta ne smije! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Potpuno je zaboravio da ovo nije Amerika i da ovdje važe drugačija pravila.

 amerikanac ne zna pravila u evroligi  Izvor: Twitter/Euroleague/printscreen

Spektakularan meč u 24. kolu Evrolige u petak uveče odigrali su Žalgiris i Baskonija (79:75), a pored pobjede litvanskog tima ovaj susret obilježio je i jedan neobičan potez američkog košarkaša Daltona Homsa (26). Nekadašnji član razvojnog tima san Antonio Sparsa i Nju Orleans Pelikansa očigledno nije uspio na pravi način da se prilagodi evropskoj košarci, iako mu je ovo drugi mandat nakon što je već igrao u Italiji.

U jednom trenutku meča Homs, koji se najbolje snalazi na poziciji krilnog centra, pokušao je da zatraži tajm-aut svjestan da se nalazi u bezizlaznoj situaciji. Iskusni Akile Polonara napravio je pritisak na Amerikanca u pravom trenutku, a Homs nije uspio da nađe spas kada je pogledao sudiju koji je bio udaljen samo nekoliko desetina centimetara. U Evropi tajm-aut ne može da se zatraži tako, pa je morao da izmisli novo rješenje. Pogledajte kako je to bilo:

Američki košarkaš je na kraju postao svjestan situacije, pa kako bi izbegao da njegovom timu lopta bude oduzeta zbog ostanka na svojoj polovini terena duže od osam sekundi, riješio je da je baci bilo gdje. To nije bila sjajna opcija, ali da je nekoliko sekundi ranije smislio plan poput tog, možda bi Baskonija uspjela da organizuje dobar napad u ovom potezu.

Inače, Dalton je ovaj meč završio bez poena i sa samo dva uzeta šuta - oba puta je probao da pogodi za tri poena. Imao je jedan skok i jednu izgubljenu loptu za malo više od devet minuta u igri, pa ovo sigurno nije meč koji će dugo pamtiti. Doduše, Amerikanac u redovima Baskonije očigledno igra dobro samo protiv najboljih timova u Evropi pošto je ekipama Olimpijakosa, Reala i Barselone ubacivao svoj lični rekord - 12 poena! Daleko više od 5,8 koliko ima u prosjeku.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC