• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JOKIĆA NI DONČIĆ NIJE ZAUSTAVIO, OPET TRIP-DABL! Srbin još jednom ispisao istoriju NBA, podatak za nevjericu...

Autor Haris Krhalić

Nikola Jokić je još jednom potvrdio da je glavni kandidat za MVP priznanje pošto je slavio i u direktnom duelu sa Lukom Dončićem.

 Nikola Jokić učinak protiv Dalasa Izvor: Profimedia

Srpski košarkaš Nikola Jokić zablistao je i prethodne noći u NBA pošto je ostvario 21. tripl-dabl u sezoni, a već je tradicija da kada se to desi njegov Denver pobijedi. Tako ni Dalas nije uspio da napravi iznenađenje protiv Jokića, pa je domaćin iz Kolorada slavio 118:109 za potvrdu prvog mjesta na Zapadu uoči Ol-star vikenda.

Nikola Jokić je odigrao još jednu zrelu utakmicu, na kojoj čak nije bilo ni potrebe da forsira šut, pa je na kraju uputio svega devet za 34 minuta na parketu. Kao što je to obično slučaj ove sezone, pogodio je i više od polovine (samo jednom nije), pa njegova konačna statistika sa utakmice protiv Dalasa glasi - 14 poena, 13 skokova i 10 asistencija. I to je bilo dovoljno da se zaustave Maveriksi...

S druge strane, Dončić je fosirao šut, postigao je 37 poena (12 od 22), na to dodao još četiri skoka i devet asistencija, a naravno da je sve proteklo u opuštenoj atmosferi pošto je odličan prijatelj Jokića i Čančara i najverovatnije su poslije utakmice otišli "na čast". Poznaju se već godinama i drže zajedno, pa je ovo bila još jedna prilika za zbližavanje.


Dončić je inače imao pomoć Grina (24 poena), dok je prvi strijelac Denvera bio Porter sa 22. U odsustvu Džamala Mareja i Kajrija Irvinga, iskočili su neki drugi igrači, pa je tako Kaldvel-Poup dodao još 14 za Nagetse, Čančar je bio na 12, a Braun na 10, dok su sa druge strane kod kluba iz Teksasa dvocifreni bili još Vud sa 17, Rajt sa 11 i Louson sa 10. Što se tiče učesnika Ol-stara, Denver daje jednog u vidu Jokića, a Dalas dvojicu - Irving i Dončić.

Dodajmo i to da je Nikola Jokić sa novim tripl-dablom nastavio tradiciju da Denver pobjeđuje kada se to desi, tako da su u nizu od 25 pobjeda, čime je oborio rekord Medžika Džonsona koji je to uradio tokom tri sezone (od 1984. do 1987. godine).

NBA REZULTATI

Šarlot - San Antonio 120:110
Indijana - Čikago 117:113
Atlanta - Njujork 101:122
Boston - Detroit 127:109
Bruklin - Majami 116:105
Filadelfija - Klivlend 118:112
Memfis - Juta 117:111
Oklahoma - Hjuston 133:96
Denver - Dalas 118:109
L.A. Lejkers - Nju Orleans 120:102

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC